Vágólapra másolva!
Két teniszezőről szólt a keddi játéknap a Nasdaq-100 Open elnevezésű Key Biscayne-i tornán. Az amerikai Andre Agassi ismét győzött, és közel áll ahhoz, hogy öt év alatt ötödször jusson a viadal elődöntőjébe. A chilei Marcelo Rios viszont 1998 óta nem játszott ennyire megbízhatóan, ezúttal a spanyol Corretját oktatta két 6:2-es szettben.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Marcelo Rios legszebb napjaira emlékeztetően teniszezik Key Biscayne-ben

A férfiaknál tartja jó formáját Andre Agassi, aki most már csak egy mérkőzésre van az elődöntőtől és attól a bravúrtól, hogy öt egymást követő évben legalább a legjobb négyig jusson a viadalon. A címvédő a negyedik fordulóban a svéd Thomas Johanssont verte 7:5, 6:2-re, s ha vasárnap is győz, akkor nemcsak a Miamiban elért négy címe, de Masters-sorozatban elért 12 elsősége is rekord lesz. "Elégedett vagyok" - nyugtázta tömören eddigi teljesítményét az amerikai játékos, aki szerint következő ellenfele, az ecuadori Lapentti nagyon jól teniszezik, motivált és észjátékos, ezért teljes koncentrációra lesz szükség ellene.

Nem mondható szerencsésnek a brit Tim Henman, aki még a hét elején, a spanyol Mantilla ellen szenvedett nyaksérülést, és azóta sem tudta kiheverni. Megpróbálkozott ugyan a játékkal, de a svájci Federerrel szemben elvesztett első játszma után visszalépett. "Elmúlt éjjel egyre merevebb és merevebb lett a nyakam, Amikor felébredtem, nem éreztem jól magam, abban sem voltam biztos, hogy a pályáig eljutok" - panaszkodott Henman.

A torna meglepetését egyelőre a chilei Marcelo Rios jelenti, aki 1998-as szenzációs formáját megközelítve teniszezik, legutóbb éppen a szebb napokat is megélt spanyol Corretját ütötte el a továbbjutástól (6:2, 6:2). "Az eredmény lehet, hogy könnyű meccset sejtet, de nagyon nehéz dolgom volt. Alexnek rengeteg adogatás elnyerési lehetősége volt, de nem tudott élni azokkal" - mondta Rios. Eső miatt a Gonzalez-Szafin, valamint a Pavel-Squillari összecsapás el sem kezdődött, míg a Hewitt-Blake összecsapás az ausztrál 6:4, 3:1-es vezetésénél félbeszakadt.

Eredmények, Nasdaq-100 Open (Key Biscayne):
Férfiak, 4. forduló:
Lapentti - Voinea 6:2, 3:6, 6:3
Agassi - Johansson 7:5, 6:2
Rios - Corretja 6:2, 6:2
Chela - Gaudio 6:1, 5:7, 4:3-nál Gaudio visszalépett
Federer - Henman 6:2-nél Henman visszalépett

Nők, negyeddöntő:
V. Williams - Gyementyijeva 5:7, 6:3, 6:2

Gambill kimaradt a Davis-kupa csapatból

Nagy meglepetésre kimaradt a spanyolok elleni Davis-kupa negyeddöntőre készülő amerikai csapatból Jan-Michael Gambill, aki az utóbbi nyolc DK-mérkőzése közül hatot elveszített. Az április 5-7-ig rendezett összecsapásra Patrick McEnroe szövetségi kapitány Pete Samprast, Andy Roddickot, Todd Martint és James Blake-et hívta meg. A spanyoloknál Juan Carlos Ferrero, Alex Corretja, Juan Balcells és Tommy Robredo alkotja a válogatottat.

Pincési László