Vágólapra másolva!
Két volt nehézsúlyú világbajnok, Evander Holyfield és Hasim Rahman mérkőzését szeretné tető alá hozni Don King mérkőzésszervező. A promóter tervei szerent a felek júniusban, Atlantic Cityben talákoznának.

Az ügy kezdeti stádiumban van, de a Lennox Lewis által legutóbb kiütött Rahman, s a John Ruizzal a világbajnoki öv elhódításáért sikertelenül próbálkozó Holyfield összecsapásának lenne presztízse, még akkor is, ha nem vb-címért bokszolnának. A 29 éves Rahmannak 35 győzelme mellett 3 veresége van, a 39 esztendős Holyfield mérlege 37 győzelem, 5 vereség, 2 döntetlen.

Holyfield korábban mindenképpen a WBA-szervezet címvédője, Ruiz ellen szeretett volna bokszolni, de Don King szerint a világ nem lenne kíváncsi kettőjük negyedik meccsére. Rahmannak is jól jönne, ha egy neves ellenféllel szemben öklözne, mert győzelme esetén lenne sansza, hogy ne tűnjön el a süllyesztőben.

Holyfield korábban sérelmezte, hogy a Ruiz elleni meccsén szerinte igazságtalanul lepontozták, de a felemelkedéshez neki sem jönne rosszul, ha egy volt világbajnok - Rahman - skalpját tűzhetné az övére. Ezt érezte meg Don King, aki a győztesnek valószínűleg egy világbajnoki címmeccset is össze tudna hozni.

Thury Gábor

Ajánlat: