Vágólapra másolva!
Richard Williams, a két amerikai teniszcsillag, Venus és Serena édesapja nem elégedett lányai jelenlegi helyzetével. A rendszerint kritikus hangnemben nyilatkozó "teniszpapa" az idősebb testvérnek, Venusnak pályafutása befejezését javasolja, Serenát pedig arra biztatja, hogy ne csak a tenisszel törődjön, mert különben a világ egyik legidiótább sportolójává válik.

"Ha rajtam múlna, Venus visszavonulna. Ennek a lépésnek a megtételére egyébként már régóta megpróbálom rábeszélni" - mondta Richard Williams a Florida Times-Union című lapnak. Szerinte lányainak az üzleti életben kellene elhelyezkedniük. Véleményének alátámasztására példaként nem kisebb személyiségek nevét emlegette, mint Bill Gates, a Microsoft tulajdonosa és Phil Knight, a Nike alapítója. "Egyikük sem sportolt, mégis mindketten nagyon gazdagok. Sikereiket az eszükkel érték el."

A papa úgy véli, hogy a divattervezést tanuló Venusnak hasonló a gondolkodásmódja, mint az említetteknek, ezért minden bizonnyal megállná a helyét az üzleti világban is.

Ami Serenát illeti, Richard Williams szerint neki ideje lenne mással is foglalkozni. "A jelenleginél sokkal többre képes. Erőt kellene vennie magán. Ha ugyanis a mostani életvitele folytatódik, a világ egyik legidiótább sportolójává válik. És ez nem vicc. Annyi profi játékost láttam már, aki pályafutása befejezése után elvesztette vagyonát."

A 21 éves Vénus jelenleg a második, a 20 esztendős Serena a hetedik a világranglistán.

Fórum: