Vágólapra másolva!
Kótai Mihály tizenhatodik profi mérkőzésén lép a kötelek közé szombaton este Liverpoolban. A magyar ökölvívó nagyváltósúlyban (69,853 kg) bokszol, ellenfele a brit O.J. Abrahams. A 37 éves rutinos ökölvívó mérlege tizenkilenc győzelem, ebből tizenegy KO, harmincnégy vereség és négy döntetlen.

Kótai már a helyszínen készül, menedzsere Veres László elmondta, hogy a Polish Boxing Promotion versenyzője nem klubja rendezvényén lép a kötelek közé, kimondottan Abrahams menedzsmentjének meghívására érkezett Liverpoolba. A 26 éves magyar eddigi tizenöt meccsét megnyerte, tízet idő előtt fejezett be. A szombati találkozót hat menetesre tervezik, Veres elmondása szerint, ha Abrahams az első két-három menetet túléli, akkor nagyon megnehezíti ellenfelei életét. A brit jelenleg tizenhetedik a brit ranglistán.

Kótai legutóbb március 9-én a francia David Sareille-t verte, s ha veszi a szombati akadályt is, akkor májusban Veresék címmérkőzést próbálnak szervezni Kótainak: vagy az IBF, vagy a WBC szervezetek interkoninentális övéért lépne a szorítóba a magyar. A szorítósarokban nem a felkészítésben segédkező Szántó Imre áll, hanem Szabó Nagy Gyula. Szántó korábban jelezte, a felkészítésben továbbra is segít, de a szorítóban nem adhat tanácsot Kótainak, mert az amatőr szövetségi kapitányi poszt miatt a profiknál nem vállalhat szerepet.

Fórum:

Boksz