Vágólapra másolva!
"Michalczewski anyámasszony katonája" - mondta Derrick Harmon félnehézsúlyú bokszoló, aki a WBO-szervezet rangsorának a hetedik helyezettje. Az amerikai azért mondta ezt az Universum bokszolójára, mert a Tigris eddigi negyvenöt meccséből negyvennégyet Németországban bokszolt.

"Ha Amerikába jön, nagyon szívesen megmérkőzöm vele, de ahhoz ki kell mozdulnia a kuckójából. Biztos fél, mert anyámasszony katonája, nem mer kimozdulni a szoknya mellől. Michalczewski egy tuskó, s ha nem mer idejönni, majd én megyek Németországba" - nyilatkozta Harmon, s Dan Goossen mérkőzésszervező megígérte neki, hogy megpróbálja a WBO bajnokát - akire egyébként szombaton Gdanskban címmérkőzés vár - augusztusban a tengerentúlra csábítani.

Az Universum nem hagyta szó nélkül Harmon üzenetét: a klub vezetői a válaszlevélben leszögezték: korábban aláírtak egy szerződést, amelyben az állt, hogy a két bokszolónak múlt év szeptemberében "össze kellett volna csapnia", de a címvédő megsérült, majd amikor újra bokszolhatott, Richard Hall ellenében is megvédte címét. Az Universum most Don King irodájával áll kapcsolatban, s a cél egy Michalczewski-Hopkins találkozó megszervezése akár az Egyesült Államokban, akár Németországban. "Jelen időszakban nem áll szándékunkban Harmonnal tárgyalni" - fejtették ki az Universum részéről.

A BBC képben lesz

A BBC hivatalosan is megerősítette, hogy tárgyal a Lennox Lewis-Mike Tyson nehézsúlyú címmérkőzés közvetítési jogainak megszerzéséről. A két profi bokszoló június 8-án lép a kötelek közé a memphisi Pyramid Arenában. A brit tévétársaság becslése szerint 5 millió font (közel kétmilliárd forint) körüli összegért megvásárolhatja a WBC, az IBF és az IBO szervezetek bajnoki övéért kiírt mérkőzést. Mike Lewis a BBC részéről a The Sun riporterének azt nyilatkozta, legalább olyan kemény csata megállapodni a jogokról, mint amilyen kemény összecsapás lesz Lewis és Tyson meccse. Majd kijelentette: "Mi a múltban is Lennoxszal dolgoztunk, s mellette szeretnénk maradni karrierje hátralévő részében is."

Mosley visszavághat

Sugar Shane Mosley megerősítette: július 20-án létrejön a visszavágó közte és Vernon Forrest között a WBC ökölvívó-szervezet váltósúlyú övéért. Mosley Indianapolisban vághat vissza ellenfelének. A rendezők egymillió dollárral (273 millió forint) járulnak hozzá a díjalaphoz. A kihívó Mosley a pénzdíj 47 százalékát, 2,8 millió dollárt kasszírozhat, a címvédő Forresté a pénzdíj 53 százaléka, azaz 3,1 millió dollár lehet.

Thury Gábor

Ajánlat: