Vágólapra másolva!
Magabiztosan tekint a hét végén, Lengyelországban rendezendő kisnehézsúlyú WBO-címmérkőzés elé az amerikai Joey de Grandis, legalábbis ez derült ki a hétfői, gdanski sajtótájékoztatón, ahol a jelenlegi világbajnok Dariusz Michalczewskivel együtt jelent meg. A Tigris klubtársára, Erdei Zsoltra májusban két összecsapás is vár.

"Biztosak vagyunk abban, hogy Joey nyerni fog" - nyilatkozta a 33 esztendős amerikai öklöző mestere, Primo La Cassa. "Százezer dollárt teszek tanítványom sikerére, úgy vélem, az ötödik vagy a hatodik menetre kiüti a Tigrist." Darius Michalczewski jókat mosolygott a kijelentésen: "Remek, előtted huszonegy tréner már így nyilatkozott" - célzott az eddig sikerrel megvívott címmérkőzésekre.

De Grandis, aki olasz apától és ír anyától származik, pályafutása második címmérkőzésére készül. Az elsőt, az IBF szuperközépsúlyú címéért még 1997 decemberében elvesztette Charles Brewer ellen. Azóta hat mérkőzést nyert, mérlege 29-4, 13 kiütés. Michalczewski 45 mérkőzésén (38 KO) még nem talált legyőzőre. A 34 éves bunyós 23. címmeccsén életében először lép kötelek közé szülővárosában, Gdanskban. Az ötezer-kettőszáz belépő felét már eladták a szervezők, így elkeltek azok a tikettek is, amelyeket a különrepülővel érkező magyar szurkolók igényeltek Kovács István búcsúmérkőzésére. Kokó ellenfele az amerikai Steve Trumble lesz, de szorítóba lép a váltósúlyú Eb-címért Michel Trabant és a dán Christian Bladt, illetve a hölgyek WIBF-elsőségéért a címvédő Regina Halmich és a román Anca Moise.

Az Universum honlapja szerint az idén mindössze egy mérkőzésen szereplő Erdei Zsoltra (10-0) májusban két mérkőzés is vár. Az elsőre a schwerini Sport- & Kongresshalléban május 11-én kerül sor, ahol a főmérkőzést a nehézsúlyú Eb-címért Luan Krasniqi és Przemyslaw Saleta csatája jelenti. Két héttel később, május 25-én Madár a hamburgi Universum edzőteremben lesz látható, ahol a főmérkőzést a hölgyek kiválósága, Daisy Lang vívja.

Pincési László

Korábban: