Vágólapra másolva!
Tovább folytatta szenzációs menetelését Gubacsi Zsófia, aki - oldalán az orosz Jelena Bovinával - bejutott a 110 ezer dollár összdíjazású budapesti tenisztorna párosversenyének fináléjába. A duó a vasárnapi fináléban a Loit, Barclay (francia, ausztrál) kettőssel találkozik.

Gubacsi Zsófia szenzációs. Ezt már egy hete megtapasztalhattuk, amikor Estorilban az orosz Jelena Bovina oldalán kioktatták a mezőnyt a páros tenisz szépségéről, ám szinte hihetetlen, hogy ezt a formát át tudták menteni a budapesti tornára is. Már pedig a Római Teniszakadémián rendezett 110 ezer dollár összdíjazású versenyen ismét a fináléig menetelt a kettős, ezúttal a Maret Ani, Maria Martinez (észt, spanyol) duót győzte le két 6:4-es szettben. A vasárnapi döntőben, amelyre a 11 órakor kezdődő egyes fináléja után kerül sor Gubacsiék az Emilie Loit, Catherine Barclay (francia, ausztrál) párossal találkoznak.

Egyesben abszolút borult a papírforma, a fináléba ugyanis két tinédzser jutott. A 19 éves német Martina Müller a fehérorosz Pucseket verte 6:2, 6:1-re, míg a 16 éves svájci Mirjam Casanova a negyedik kiemelt görög Daniilidout győzte le 6:4, 2:6, 7:5-re.

Budapest Open (110 ezer dollár)
Egyes, elődöntők:
Müller - Pucsek 6:2, 6:1
Casanova - Daniilidou 6:4, 2:6, 7:5
Páros, elődöntők:
Gubacsi, Bovina - Ani, Martinez 6:4, 6:4

Furcsa finálé lesz Charlestonban is, ahol az 1,2 millió dollár összdíjazású Family Circle Cupon két olyan játékos győzött az elődöntőben, amely nem volt kiemelt. Az egyik ágon a svájci Patty Schnyder legyőzte a világelső Capriatit, ami még meglepőbb, nagyon simán 6:4, 6:3-ra. A svájci hölgy gyakorlatilag a semmiből került elő: 1998-ban öt tornát is nyert, azóta csak Gold Coaston (1999) és Pattayában (2001) tudott első lenni. Iva Majoli sem büszkélkedhet az utóbbi években nagy sikerekkel. A horvát teniszező, aki a francia Testudöt verte 6:2, 6:4-re 1997 óta nem tudott tornát nyerni, igaz akkor a hannoveri és a hamburgi verseny mellett a Roland Garrosson is diadalmaskodott..

Family Circle Cup, Charleston (1,2 millió dollár)
Elődöntők:
Schnyder - Capriati 6:4, 6:3
Majoli - Testud 6:2, 6:4

A monte-carlói ATP-mesterverseny elődöntője a Ferrero - Grosjean mérkőzés, 6:3, 0:5-nél vihar miatt félbeszakadt.

Pincési László

Korábban: