Vágólapra másolva!
A magyar válogatott egy arany-, két ezüst- és hét bronzéremmel zárta a vasárnap befejeződött törökországi súlyemelő Európa-bajnokságot, a szereplés tehát összességében sikeresnek mondható. A mérleget azonban felemássá teszi, hogy Antalyában kizárólag a női csapat tagjai állhattak fel a dobogóra, a férfiak közül az összetettben ötödik Kecskés Zoltán nyújtotta a legjobb teljesítményt.

"A hölgyek eredményei még a legmerészebb álmaimat is felülmúlták" - mondta a hazaérkezést követően Zsuga Imre szövetségi kapitány. "Ezt annak ellenére kijelenthetem, hogy az általam is bombabiztos éremesélyesnek tartott 69 kilós Krutzler Eszter túl sokat akart, s végül óriási csalódást okozva, érvényes gyakorlat nélkül kiesett a versenyből."

A szakember szerint a többiek - az 53 kg-os Ajkay Anikó, a küldöttség egyetlen aranyérmét begyűjtő Ráki Henrietta (58 kg), valamint Dankó Ilona, Laczi Katalin (mindkettő 75 kg) és Varga Viktória (plusz 75 kg) - egyaránt annak köszönhetik az eredményes szereplést, hogy fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva léptek a dobogóra. "A férfiaknál csak a két év kihagyás után visszatérő, 69 kilós Kecskés Zoltánt lehet dicsérni" - folytatta az értékelést a szakvezető. "Az ugyanebben a súlycsoportban induló Farkas Zoltán, valamint a 94 kilós Diószegi Sándor és az ólomsúlyú Tóth Ferenc teljesítménye azonban messze elmaradt a kívánt szinttől, az okokat még ki kell elemezni. Ugyanez vonatkozik a 105 kilós Kovács Zoltánra, aki az utolsó napokban érthetetlenül sokat vesztett a súlyából, s ez meg is látszott az eredményein, hiszen összetettben húsz kilóval elmaradt az általa tartott országos csúcstól."

Zsuga Imre hozzátette: bár összességében jobb eredmények születtek, mint egy évvel ezelőtt Trencsénben, véleménye szerint az Eb nem volt túl magas színvonalú, a versenyek azonban szinte kivétel nélkül kiegyensúlyozott küzdelmet hoztak.

Korábban: