Vágólapra másolva!
Súlyos vállsérülést szenvedett a kajak-kenusok hagyományos idénynyitóján, a szolnoki tájékoztatón Zala György, a kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világbajnok kenus.

Az 1000 méteres döntőben fölényesen vezetett, amikor 800-nál kificamodott a korábban már egyszer operált válla, s fel kellett adnia versenyt. Nagy fájdalmai voltak, s az első orvosi vizsgálatok szerint legalább 10-14 napig felkötött karral kell járnia, kenuzásról szó sem lehet. Ráadásul egy másik korábbi világbajnok, Belicza Béla sem tudott a vasárnapi 500-as döntőben rajthoz állni, ő gyomorbántalmakkal küszködött.

Távollétükben mind 500-on, mind 1000-en Kozmann György nyert c1-ben. A férfi kajakosok közül 500-on Hegedüs Róbert végzett az élen a nagyon tehetséges, 23 esztendős paksi Gyökös, valamint Borhi Zsombor előtt. A hosszabb távon Betlenfalvi nyert, megelőzve Borhit.

A női 500 - a "nagyágyuk", Kovács Katalin, Bóta Kinga és Szabó Szilvia távollétében - a Jugoszláviából Szegedre "igazolt" Janics Natasa sikerét hozta, mögötte a sorrend: 2. Viski, 3. Fazekas, 4. Paksi. Utóbbi - szintén kimagasló igérete a sikersportágnak - párosban vigasztalódott, Rasztótzkyval bizonyult a legjobbnak.

A még tétnélküli tájékoztató viadalt május 24-26-án követi az első vb-Eb-válogató, szintén Szolnokon.

Újabb két győzelem a mecheleni Vk-n

A szombati kettő (Storcz és a Vereckei, Veréb kajakpáros 1000 méteren) után vasárnap, az 500-as finálékban is majdnem ugyanilyen szereposztásban arattak újabb két győzelmet a magyarok a mecheleni kajak-kenu Világkupa-versenyen. Sári Nándor, a magyar válogatott vezetője arról számolt be, hogy Vereckei Ákos rendkívül magabiztos sikert aratott egyesben a belgiumi szezonnyitó regattán, míg a Storcz Botond, Kammerer Zoltán olimpiai aranyérmes duó hatalmas csatában lett első.

A kenupárosok versengésében a rövidebbik távon az előző napinál eggyel rosszabb, a harmadik hely jutott a Hüttner, Fürdök egységnek, a szám olimpiai bajnokai, Pulai és Novák viszont egyet javított szombati, ezres pozicióján, s a hatodik helyen lapátolt célba. "Kezdésnek ez nagyon jó!" - értékelte itthonról a mecheleni négy győzelmet, s egy-egy második, illetve harmadik helyet Angyal Zoltán szövetségi kapitány. "Fontos volt, hogy a kajakosok máris főszerepet játsszanak, s kellett a kenusoknak is a kemény erőpróba új hajóikban."

Korábban:

Mediterrán edzőtáborban a kajak-kenusok