Vágólapra másolva!
Magyarok nélkül folytatódnak a teniszezők ATP- és WTA-küzdelmei. A férfiak egyetlen tornáján, a római Mesterversenyen a szervezők a korok csatájának folytatását várják. A hölgyeknél a berlini tornán nem indul a svájci Martina Hingis, míg a magyarok, Kuti Kis Rita és Nagy Kyra már a selejtezőben elvéreztek. Varsó nevezetessége Anna Kurnyikova lesz.

Teatralitásoktól sem mentes nézőcsalogató írással próbálja magára vonni a figyelmet a hét egyetlen férfi teniszversenye, amely a Tennis Masters Series római állomása lesz. A 2,5 millió dollár összdíjazású verseny hivatalos honlapja szerint a Romulus és Remus által alapított város hosszú évszázadokon keresztül a híres gladiátorviadalok színhelye volt, a Colosseum pedig mindezen versenynek jelképe. A hétfőn kezdődő római viadalon a jelenkor nagyágyúi vesznek részt, és a feltörekvő fiatalokkal ismét olyan sztárok veszik fel a versenyt, mint Andre Agassi vagy Pete Sampras. A korok csatája folytatódik.

Az esélyesek között emlegetik az első helyen kiemelt, világranglista-vezető ausztrál Lleyton Hewittot, aki két éve már az elődöntőig jutott az olasz fővárosban. Idén szenzációsan kezdett: San Joséban és a Pacific Life Open elnevezésű viadalon már győzött (utóbbi volt élete első Masters-sikere), Barcelonában, két héttel korábban pedig az elődöntőig jutott, azaz salakon is egyre jobb formát mutat. Nem könnyű viszont a sorsolása, ugyanis az ő ágán van az argentin Canas, a német Haas, az orosz Kafelnyikov és Szafin, valamint az amerikai Roddick, valamint Sampras.

Nehezebb a dolga a brazil Gustavo Kuertennek, aki sérülését követően még nem nyerte vissza igazi formáját. Róma azonban az ő versenye, ahol az 1998-as elődöntőt követően háromszor egymás után is finalista volt. Először legyőzte Raftert, majd a svéd Normantól, tavaly pedig Ferrerótól kapott ki. Kuerten az első körben az olasz Sanguinetti ellen kezd - az ellen a játékos ellen, aki kijelentette, szeretné, ha ő lehetne az első olasz, aki győz a Foro Italicón a jelenlegi tornaigazgató, Adriana Panatta 1976-os sikere óta. Ha Kuerten nyer, még mindig az útjába kerülhet az 1997-es bajnok spanyol Corretja, a melbourne-i győztes Johansson vagy az amerikai Agassi. A címvédő spanyol Juan Carlos Ferrero a német Schüttler ellen lép pályára.

A hölgyeknél a legrangosabb viadalt az 1,2 millió dolláros berlini German Open jelenti, amelyen sérülés miatt nem indul a svájci Martina Hingis. Két magyar, Nagy Kyra és Kuti Kis Rita nekivágott ugyan a selejtezőnek, ám a főtáblát egyikőjük sem érte el. Nagy az első fordulóban az amerikai Chanda Rubintól szenvedett 7:5, 7:6-os vereséget, míg Kuti Kis ugyan az első mérkőzésén 6:3, 6:3-ra megverte a német Greta Arnt, ám a dán Eva Dyrberg már legyőzhetetlennek bizonyult (6:2, 6:7, 7:5). A viadal első számú kiemeltje az amerikai Jennifer Capriati, őt a belga Kim Clijsters, az amerikai Serena Williams, a belga Justine Henin és a jugoszláv Jelena Dokic követi. A címvédő francia Amelie Mauresmót (tavaly a fináléban Capriatit győzte le, 6:4, 2:6, 6:3-ra) a hetedikként rangsorolták.

Varsóban egy 170 ezer dolláros viadalon az alsóház indul, itt a szlovák Henrieta Nagyova az első kiemelt, őt a fehérorosz Tatjana Pucsek, az orosz Anna Kurnyikova és Alina Zsidkova, illetve a spanyol Virginia Ruano Pascual követi. Nem kétséges, a város nevezetessége legalább egy hétig Kurnyikova lesz - igaz ehhez legalább a vasárnapi döntői el kellene jutnia. Ami hozzá mérten már sportértelemben is bravúr lenne.

A múlt heti döntők végeredményei:
Férfiak, BMW Open, München (381 ezer dollár)
El Aynaoui - Schüttler 6:4, 6:4

Mallorca Open (381 ezer dollár):
Gaudio - Nieminen 6:2, 6:3

Nők, Betty Barclay Cup, Hamburg (585 ezer dollár)
Clijsters - V. Williams 1:6, 6:3, 6:4

Bol Ladies Open, Bol (140 ezer dollár)
Svensson - Majoli 6:3, 4:6, 6:1

Pincési László

Ajánlat:

Kurnyikova perel a félmeztelen fotók miatt