Vágólapra másolva!
Krónikus térdfájdalmai miatt nem indul a július 6. és 28. között rendezendő Tour de France profi kerékpáros körversenyen Jan Ullrich. A németek kitűnőségét már több hónapja kezelik ín- és szalaggyulladással kezelik, de panaszai nem múlnak.

"Most már biztos, hogy nem tudnék megfelelően felkészülni. A Tour nem egy hétvégi könnyed tekerés, hanem a világ legnehezebb viadala" - mondta a 28 éves sztár, aki 1997-ben az első, 1996-ban, 1998-ban, 2000-ben és tavaly a második helyen végzett.

Giro d'Italia: Pantani indulhat

A szombaton kezdődő olasz kerékpáros körverseny szervezői engedélyezték Marco Pantani indulását, noha az ország olimpiai bizottságának fegyelmi testülete múlt csütörtökön négyéves eltiltását javasolta. A rendőrség 12 hónappal ezelőtti razziája során rengeteg tiltott szert foglalt le a viadalon részt vevők szállodai szobáiban.

Vizsgálatok sokasága kezdődött meg, és ezek nyomán vált gyanúsítottá az 1998-as Tour de France és Giro győztese is. Pantani korábban már állt bíróság előtt doppingvétség miatt: az 1999-es Giróról két szakasszal a befejezés előtt - vezető helyről - zárták ki, mert szervezetében magas volt a hematokritszint, s ez EPO használatára utalt. Ekkor nem tiltották el, de az eset annyira megviselte, hogy közel egy évet kihagyott.

Dunkerque-i körverseny Bodrogival

Szerdán kezdődik és vasárnapig tart a franciaországi Dunkerque-ben és környékén az egyik kiemelt kategóriájú kerékpáros körverseny. Az indulók között lesz Bodrogi László is. A résztvevőkre hat szakasz alatt több mint 860 km vár. A Mapei QuickStep magyar kerekese főleg a péntek délutáni 23,3 km-es időfutamon esélyes dobogós helyre.

Korábban: