Vágólapra másolva!
Akár a WBC nevű bokszszervezet legjobb bunyósai közé is kerülhet Kótai Mihály, ha a jövő héten, pénteken megrendezésre kerülő első címmérkőzésén győz a dél-afrikai William Gare ellen.

Tizenhetedik profi mérkőzésére készül Kótai Mihály, aki a nagyváltósúlyban a dél-afrikai William Gare ellen a WBC interkontinentális címéért száll harcba. Az eddig tizenhat összecsapásán tizenhat győzelmet (közte tíz KO-sikert) elérő magyar bunyós jelenleg a bokszvilágtanács (WBC) ranglistájának 21. helyen áll, de győzelmével akár a közvetlen elitbe ugorhat.

A jövő pénteken, május 24-én, az Elektromos sportcsarnokában kezdődő gálán a 17-6-os mérleggel rendelkező William Gare lesz az ellenfél, aki korábban két szervezet (WBF, WBU) világbajnoki övéért is mérkőzött már, de az angol Steve Roberts és az olasz Antonio Perugino is erősebbnek bizonyult. "A mérkőzés után okosabbak leszünk azt illetően, hogy Mihály előtt milyen karrier áll" - jelentette ki Olaf Schröder, Kótai német menedzsere. Az összecsapást a Sport1 közvetíti.

A tervezett program
nagyváltósúly, tizenkét menet:
Kótai Mihály - William Gare (dél-afrikai)

kisváltósúly, tíz menet:
Agnieszka Rylik (lengyel) -ismeretlen ellenfél

középsúly, tíz menet:
Szergej Marcsuk (ukrán) - Mugurel Sebe (román)

nehézsúly, hat menet:
Albert Sosnowski (lengyel) - Petrányi Zoltán

váltósúly, hat menet:
Roman Dzuman (ukrán) - Alexandru Chitu (román)

Ajánlat: