Vágólapra másolva!
Tizenhárom hónappal a Barrerától elszenvedett vereség után szombaton ismét kötelek közé lép Prince Naseem Hamed. A pehelysúlyú brit ökölvívó ezúttal a spanyol Manuel Calvóval az IBO címért küzd meg Londonban.

Tizenhárom hónap telt el azóta, hogy a verhetetlennek hitt Prince Naseem Hamed kikapott Las Vegasban a mexikói Marco Antonio Barrerától, megszakítva ezzel 35 mérkőzéses veretlenségi sorozatát. A hosszú szünet után szombat este Londonban ismét a kötelek közé lép a Herceg, ellenfele az Európa-bajnoki cím birtokosa, a spanyol Manuel Calvo lesz. Az a Calvo, akivel korábban Kokót is hírbe hozták, ám a találkozóra végül nem került sor. A WBO korábbi profi pehelysúlyú ökölvívó világbajnoka már új edzőjével, Oscar Suarezzel készül az IBO égisze alatt rendezendő összecsapásra. "Szombaton Naseem mindenkinek megmutatja azt, amit Barrera ellen kellett volna. Akkor is megfelelően felkészült, csak a Jóisten tudja, mi is történt valójában" - nyilatkozta Suarez.

A Herceg (mérlege 35-1) a londoni sajtótájékoztatón a bunyós hagyományoknak megfelelően ígéretet tett arra, hogy kiüti ellenfelét. "Győzni fogok, ráadásul olyan elsöprő fölénnyel, hogy két percig sem bírja majd" - hencegett Hamed, noha biztosan tudja, még soha, senki nem tudta kiütni Calvót - 33 győzelme és egy döntetlenje mellett a négy vereség egytől egyig pontozásos volt. "Matadorként fogok küzdeni, és amikor Hamed ütni akar, kivételes boksztudásommal nemcsak kikerülöm csapásait, de azonnal felelek is azokra. Hiába lesz tizennégyezer szurkoló, a ringben Hamed csak magára számíthat. Még őt is meglepi majd, mire vagyok képes" - válaszolt Calvo.

A várakozásra jellemző a secondsout.com internetes szavazása, amely arra próbált választ találni, vajon ki, milyen formában nyeri az összecsapást. A tippelők 86 százaléka Hamed KO-sikerét várja, hat-hat százalék Hamed pontozásos, illetve Calvo kiütéses sikerére számít, mgí mindössze kétszázaléknyi voks érkezett a spanyol pontozásos sikerére.

Pincési László

Ajánlat: