Társoldalunk:

Hamed győzelemmel tért vissza

Tizenhárom hónapos kihagyás után győzelemmel tért vissza a profi ökölvívás egyik legellentmondásosabb alakja, a brit Naseem Hamed, de a spanyol Manuel Calvo elleni mérkőzésen csalódást okozott szurkolóinak, s a szakembereknek.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Hamed sokat kapott Calvótól
A jemeni származású sztár, a WBO korábbi pehelysúlyú világbajnoka tavaly április 7-én Las Vegasban pontozásos vereséget szenvedett a mexikói Marco Antonio Barrerától, s utána sokáig pihent. Calvo ellen az IBO betöltetlen trónjáért lépett szorítóba, s a 12 menet után egyhangú pontozással bizonyult jobbnak egy közepes színvonalú összecsapáson.

A meccs előtt még - szokása szerint - roppant magabiztos Hamed alig idézte korábbi önmagát, lassan mozgott, s ütései sem voltak elég hatásosak. Győzelméhez nem férhetett kétség, de teljesítménye kétségessé teszi a folytatás sikerességét. Naseem Hamed profi pályafutása 36. sikerét aratta, ötödik alkalommal nyert pontozással.

A londoni gála programjában további két világbajnoki címmérkőzés szerepelt: a brit Michael Brodie pontozással bizonyult jobbnak az argentin Pastor Maurinnál a WBF pehelysúlyú trónjáért, míg a szintén brit Colin Dunne a 10. menet után technikai KO-val múlta felül a szigetországi Wayne Rigbyt a WBU könnyűsúlyú találkozóján.

Korábban:

Hamed kétperces győzelemre számít

Fórum:

Hamed Fan Club