Vágólapra másolva!
Marco Antonio Barrera felkészülése utolsó fázisát kezdi a magaslati Big Bear Boxing klubban. A mexikói június 22-én lép kötelek közé legnagyobb riválisa, a WBC pehelysúlyú világbajnoka, Erik Morales ellen. Barrerát az utolsó pillanatban érte el Ralph Gonzalez, a Fightnews munkatársa, ugyanis a pehelysúlyú pofonzsák kijelentette: "Vége a dumálásnak! Mostantól csak a meccsre koncentrálok!"

- Gondolod, hogy a magaslati levegőjű edzőtábor jelentős előnyökhöz juttat majd?
- Nem igazán. Azért edzem itt, mert csendes hely, kevesebb külső hatás ér, így nem vonják el felesleges dolgok a figyelmemet.

- Kik az edzőpartnereid?
- Két japán srác, Doi és Oszava, de nem fogok kesztyűzni addig, amíg nem tökéletes az állóképességem, amit nagyjából még két hét múlva érek el.

- Utoljára kispehelysúlyúként küzdöttél Moralesszel, legközelebb pehelysúlyban mérkőztök meg. Hogy érzed a bunyót ebben a súlycsoportban?
- Könnyebb, mert nem kell állandóan fogyasztanom. Ezt a súlycsoportot jelöltük ki, de még mindig gondolkodunk rajta, hogy visszamenjek-e kispehelysúlyba. Egyelőre nem vagyok biztos semmiben.

- Ez a meccs személyes ügy Moralesnek. Te hogy állsz vele?
- Ez a találkozó is csak olyan, mint a többi. Sok mindent mondtunk már, de a ringben tisztelem az ellenfelemet. Nagy harc lesz, amit mindenki látni akar, mi pedig szorgalmasan készülünk.

- Az utolsó összecsapás elég brutális volt, s mindketten rendkívül kemények voltatok. Milyen hamar regenerálódtál fizikailag és pszichikailag?
- Két-három hónapot vett igénybe, ami annyira nem hosszú idő. Rengeteget pihentem a sok edzés és a kimerítő csata után. De a meccs, amely igazán megviselt, az a Hamed elleni volt, akkor hat hónapig lábadoztam. Mentálisan teljesen kész voltam, míg Morales ellen inkább fizikailag fárad el az ember. Azóta még jobban figyelek a formámra.

- Láttad Hamed legutóbbi meccsét, ahol nem a legjobb formáját mutatta. Te megverted volna?
- Ki tudja. Mások is ezt kérdezték. Nem tudom, mindenesetre mindenkinek vannak rossz napjai. Talán a sok kihagyás nem tett jót.

- Amikor Moralesszel beszéltem a mérkőzésetekről, azt mondta, hogy annyira fáradt volt, hogy legszívesebben lefeküdt volna a ring közepére. Szerinte ki kellett volna ütnöd.
- Ez az ő véleménye. Nekem soha nem jutott eszembe, hogy feladjak egy küzdelmet, mindig arra koncentráltam, hogy előremenjek és üssek. Morales mindenkinek híresztelte, hogy három meneten belül kiüt, s nekem már az igazi elégtétel volt, hogy végigálltam a tizenkét menetet, és egyszer sem fogtam padlót. Nem olyan erős, mint ahogy mondja.

- Ki üt nagyobbat, Hamed vagy Morales?
- Hamed ütése sokkal erősebb. Morales sokat öklözött kisebb súlycsoportban, és ott volt pár látványos kiütése. De nehezebb súlycsoportban már nem láttunk nagy pofonokat. Nekem sincs már szuper állam, amióta Sanchez, McKinny és a többiek leütöttek, de Morales nem tudott mit kezdeni velem.

- Fiatalon gondoltad volna, hogy ilyen sikeres ember leszel?
- Nem mondanám. Soha nem gondoltam, hogy világbajnok leszek, híres pedig nem is szerettem volna lenni. Minden elképzelhetőnél többet kaptam a boksztól. Sok időt tölthetek a családommal, együtt utazunk a mérkőzésekre, legyen az egy kis városban vagy Las Vegasban. Ők azok, akik mindenben támogatnak, s hála istennek jó anyagi létben tölthetjük hátralévő napjainkat. Ez nagyon jó érzéssel tölt el, amit öt övért sem cserélnék el. No és persze az is jól esik, hogy az emberek szeretnek.

- Eljutottál oda, hogy az öv már nem számít?
- Azt hiszem, igen. Azok csak show-elemek. A rajongók a legfontosabbak.

- Akarsz valamilyen szerepet vállalni az ökölvívásban, miután szögre akasztod a kesztyűt?
- Igen, vannak ilyen irányú terveim. Körülbelül 32-33 évesen szeretnék visszavonulni, de ez egyelőre nem végleges. Tanfolyamokat tartok majd, és minden bizonnyal kommentátorként is megállnám a helyem. Remélem, akkor már egy lépést sem teszek a ringen belül.

Ajánlat: