Vágólapra másolva!
Kokó-szindróma - egyszerűsítve így lehetne nevezni a pehelysúly egykori királyának, Prince Naseem Hamednek a vívódását. A Herceg tizenhárom hónap után a hét végén tért vissza ringbe, és ugyan pontozással győzött a spanyol Calvo ellen, a sajtó és a szakma egyértelműen úgy látta, már nem a régi. Hamed visszavágót szeretne Barrerával, ám a mexikói menedzsere úgy véli, Hamed szombati meccsével pontot tett profi pályafutása végére.

Miért is hasonlít Hamed Kokóra? A két nagyformátumú bokszoló egyaránt veretlenül és töretlenül haladt előre, ám Kokó egy vereséget követően szép lassan kivonult a sportágból. Kovács Chacón ellen a Kisstadionban szenvedett emlékezetes vereséget, s bár utána még egyszer ringbe lépett, és az Universum hangoztatta, megszervezik a visszavágót, a hangzatos kijelentéseknek a búcsú lett a vége. Hamed ugyanezen az úton jár, legalábbis a sajtó, valamint a szakma így értékeli szombati, Calvo elleni visszatérését. Tizenhárom hónappal korábban a Herceg Las Vegasan szenvedett vereséget Marco Antonio Barrerával szemben, és bár menedzsmentje hangsúlyozza, a cél, visszavágni a mexikóinak, a másik fél szerint Hamed gyakorlatilag visszavonultnak tekinthető.

"A Barrera elleni meccs már megköttetett, de év végénél előbb nem jöhet létre. Hamednek nincs szüksége pénzre, ő legenda akar lenni. A szombati mérkőzése nem így sikerült, de a következő összecsapásra már régi formáját szeretné mutatni" - mondta Barry Hearn, Hamed promótere.

Frank Warren, Barrera menedzsere nem értékelte ilyen pozitívan Hamed mérkőzését. "Amikor láttam Prince Naseem Hamed meccsét, tisztán tudtam, mint mindenki más, itt van pályafutásának vége. Szerény formája és csökkenő ereje erre utalt!" - jegyezte meg Warren. Hamed közben kijelentette, júliusban mindenképpen pályára lép, ellenfele legyen akár Michael Brodie, Johnny Tapia vagy Marco Antonio Barrera.

Pincési László

Korábban: