Társoldalunk:

Kótai pénteken WBC-címért bokszol

Pénteken profi ökölvívógálára kerül sor az Elektromos-csarnokban: Kótai Mihály, a Polish Boxing Promotion versenyzője a dél-afrikai William Gare ellen a WBC interkontinentális bajnoki címéért száll ringbe. Noha a csütörtök délutáni mérlegelés a WBC ellenőrének késlekedése miatt még nem volt hiteles, az élete első címmeccsére készülő Kótai Mihály, ha csak fél kilóval is, de súlyban már "jobb volt", mint ellenfele, William Gare. Ez a csekély súlytöbblet jól jöhet majd  a szombati összecsapáson Kótai félelmetes jobbegyeneseinél.

Fotó: MTI
Kótai fél kilóval már vezet Gare előtt
A találkozó esélyese a nagyváltósúly eddig veretlen 26 éves magyarja (mérlege 16-0), Gare eddigi tizenhét sikere mellett hat alkalommal kapott ki. A tizenkét menetesre tervezett összecsapás érdekessége, hogy amíg a dél-afrikai hét alkalommal vívott ilyen hosszúságú mérkőzést (többek között Mpush Makambi és Antonio Perugino ellen), addig Kótai csupán nyolcmenetesre tervezett összecsapásokon vett részt. Viszont Gare ütőerőnek már híján van, hisz tizenhét győzelméből csak hármat fejezett be KO-val (Kótai tízszer nyert kiütéssel). Az afrikai tehát rutinosabb, mint Kótai, sőt már nyert is interkontinentális bajnoki címet, igaz, középsúlyban.

A csütörtöki mérlegelésen szembetűnő volt: Gare menedzsere sem ma kezdte a pályát, ugyanis amikor szót kapott, rögtön hangzatos kijelentésekkel akarta megfélemlíteni Kótait, aki csak hidegvérrel mosolygott az asztal végén. "Tizenhat órát utaztunk, de Gare profi, és nem fog hibázni. Mint azt Olaf Schröder (Veress László mellett Kótai osztrák menedzsere) is elmondta, Mihály valóban jó és erős bokszoló, de szerintem túl korai neki a címmérkőzés. A címért jöttünk, és el is visszük!"

A magyar bokszrajongók számára mindenképpen jó hír: ősztől a Félix Promotion összes összecsapását közvetíti a magyar állami televízió - olvasható a csapat hivatalos honlapján. 2002. szeptember 13-ától már otthonról is figyelemmel lehet kísérni a találkozókat, mert az m1 élő közvetítést ad az összecsapásokról. 

Rácz Félix bokszmenedzser egyébként a nyáron két versenyt is rendez: 2002.június 2-án Miskolcon Szakállas Tamás, Isaszegi Róbert, Balogh Zoltán és Rubin Olivér lép ringbe, egy héttel később, június 8-án a Népstadionban rendezendő Sport Sziget Fesztiválon  Kalocsai Zoltán, Bognár László és Nagy János "jelenti majd a nívót".

A tervezett program:
Nagyváltósúly, 12 menet, WBC interkontinentális cím
Kótai Mihály (16-0) - William Gare (dél-afrikai, 17-6)

Kisváltósúly, 10 menet
Agnieszka Rylik (lengyel, 11-0) - ismeretlen ellenfél

Középsúly, 10 menet
Szergej Marcsuk (ukrán, 15-0) - Mugurel Sebe (román, 4-6)

Váltósúly, 6 menet
Roman Dzuman (ukrán, 13-0) - Alexandru Chitu (román 0-2)

Középsúly, 6 menet
Rimovszky Szabolcs (1-0) - Marek Jesenic (szlovák, 1-8-1)

Könnyűsúly, 6 menet
Surman Zoltán (3-0) - Tomas Besc (szlovák, 2-15)

Félnehézsúly, 4 menet
Cezary Nazar (lengyel, 1-0) - Juraj Ondricka (szlovák, 0-2-1)

Nagyközépsúly, 4 menet
Pawel Drogowski (lengyel, 0-0) - Stan Cermak (cseh, 0-0)

Nagyközépsúly, 4 menet
Marcin Radola (lengyel, 1-1) - Dariusz Sierpinski (lengyel, 0-0)

Kovács Iván, Pincési László

Korábban: