Vágólapra másolva!
Folytatta kiváló szereplését Kuti Kis Rita és Kapros Anikó a párizsi Roland Garros selejtezőjében. A két magyar éljátékost már csupán egy győzelem választja el attól, hogy csatlakozzanak Gubacsi Zsófiához és Mandula Petrához a Grand Slam-torna főtábláján. Nagy Kyra nem járt szerencsével, ugyan megnyerte az első játszmát, ám végül kikapott spanyol ellenfelétől, s kiesett.

A címvédő után kiesett a tavalyi finalista is az ausztriai St. Pöltenben rendezett Raiffeisen Grand Prix-n. A negyeddöntőben az osztrák Hipfl meglepetésre 6:3, 1:6, 6:4-re kikapott a brazil Flavio Sarettától, s elbúcsúzott a további küzdelmektől. A többi ágon nem született csoda: elődöntős a spanyol Vicente, az ecuadori Lapentti és a belga Rochus.

Eredmények, Raiffeisen Grand Prix, St. Pölten (381 ezer dollár)
Negyeddöntők:
Vicente - Montanes 7:6, 6:1
Saretta - Hipfl 6:3, 1:6, 6:4
Lapentti - Melzer 6:2, 4:6, 6:3
Rochus - D. Sanchez 7:5, 4:0-nál Sanchez gyomorgörcs miatt visszalépett

A Vörös-csoport mai összecsapásaival folytatódott Düsseldorfban a férfi teniszcsapatok Világkupája. Argentína meglepetésre legyőzte a franciákat, s ami még váratlanabb, a páros mellett a jószerével ismeretlen Acasuso győzött Clement ellen. Nem volt szerencséje az amerikaiaknak sem: Blake egy, Sampras pedig két meccslabdát is elszórt, s mindkétszer a svédek, Enqvist, illetve Johansson hagyta el győztesen a pályát. Ma újabb két mérkőzéssel folytatódik a vb: a Kék-csoportban az Németország Spanyolországgal, Oroszország pedig Nagy-Britanniával mérkőzik.

Eredmények, csapat-vb, Düsseldorf
Vörös-csoport:
Argentína - Franciaország 2-1
Acasuso - Clement 7:6, 6:3
Canas - Escude 7:5, 6:2
Arnold, Etlis - Clement, Escude 1:6, 4:6

Svédország - Egyesült Államok 3-0
Enqvist - Blake 4:6, 7:5, 7:6
Johansson - Sampras 6:2, 6:7, 7:6
Björkman, Enqvist - Blake, Palmer 6:3, 6:4

Nem sikerült befejezni a negyeddöntőket Strasbourgban. A 170 ezer dollár összdíjazású torna csütörtöki napján a bolgár Magdalena Maleeva és az osztrák Barbara Schwartz összecsapásán 6:4, 1:2-es állásnál eleredt az eső, s a szervezők minden összecsapást péntekre halasztottak.

Eredmények, Internationaux de Strasbourg (170 ezer dollár)
Negyeddöntő:
M. Maleeva - Schwartz 6:4, 1:2-es állásnál eső miatt félbeszakadt

A negyeddöntőre csupán két kiemelt maradt a madridi Open De Espana Villa elnevezésű ugyancsak 170 ezer dollár összdíjazású viadalon, ám a sorsolás szeszélye folytán az amerikai Monica Seles és az izraeli Anna Smashnova éppen egymással került szembe. Az első helyen kiemelt egykori világelső könnyedén, 6:3, 6:2-re verte az ötödikként rangsorolt játékost, s bejutott az elődöntőbe, ahol rajta kívül még honfitársnője, Chanda Rubin, az argentin Paola Suarez és a kolumbiai Fabiola Zuluaga szerepel.

Eredmények, Open De Espana Villa, Madrid (170 ezer dollár)
2. forduló:
Seles - Smashnova 6:3, 6:2
Suarez - Fernandez 6:4, 7:5
Zuluaga - Loit 4:6, 6:0, 7:5
Rubin - Serna 6:3, 6:3

Rios is kihagyja a Roland Garrost

Az egykori chilei világelső, Marcelo Rios sem indulhat a hétfőn kezdődő párizsi nyílt teniszbajnokságon. Az idényt remekül kezdő játékos jobb térdének szalagjai sérültek, így nem vállalhatja a játékot. Riost a szervezők a 22. helyen emelték ki, helyére a selejtező egyik "szerencsés vesztese" kerül majd.

Folytatta kiváló szereplését Kuti Kis Rita és Kapros Anikó a selejtezőben. Kuti Kis a francia Golovint 6:4, 6:2-re, Kapros a német Klaschkát 6:0, 6:3-ra verte, s már csupán egy találkozó választja el mindkettőjüket a főtáblától. Nagy Kyra ugyan megnyerte az első játszmát, végül 1:6, 6:4, 6:4-ra kikapott a spanyol Llagosterától, s kiesett. Kapros utolsó selejtezőbeli ellenfele a tajvani Szu-Wei Hszie, Kuti Kisé pedig a kvalifikáció második kiemeltje, a német Angelika Rösch lesz.

Roland Garros
Női egyes, selejtező, 2. forduló:
Kuti Kis - Golovin 6:4, 6:2
Kapros - Klaschka 6:0, 6:3
Llagostera - Nagy 1:6, 6:4, 6:4

Pincési László

Ajánlat: