Vágólapra másolva!
"Nem érdekel, hogy készül Barrera, vagy hogy fog harcolni! Csak a saját dolgomra koncentrálok. Készen állok tizenkét menetre is, ha szükséges, de ha csak egyszer is alkalmam lesz kiütni, nyugodtak lehetnek, kihasználom" - jelentette ki magabiztosan Erik Morales, a WBC pehelysúlyú világbajnoka a június 22-ei Las Vegas-i MGM Grand Hotel és Kaszinóban megrendezésre kerülő, Marco Antonio Barrera elleni világbajnoki címmérkőzéssel kapcsolatban.

"Nem hinném, hogy valamelyikünk is változtatna a stílusán erre az összecsapásra. Nagyon jól ismerjük egymást, legutoljára tizenkét menetet harcoltunk. Most majd kiderül, kinek erősebb az akarata"- mondta Morales. A világbajnok a mexikói hegyekben, egy El Centro Ceremonial Otomi nevű helyen készül, amely távol a modern világtól egy gyönyörű erdőben található. Nincs televízió, nem csörög a telefon, nincs éjszakai élet. Hajdanán az azték harcosok itt imádkoztak az isteneikhez csata előtt, most pedig a mexikói sportolók kedvenc edzőtábora.

"Azt hiszem, a legjobb helyen készülök. Ha komolyan akarsz dolgozni, nincs jobb hely az Otominál. Amióta 1997-ben megnyertem a WBC kispehelysúlyú övét, minden meccsem előtt itt edzek. Minden nagyon csendes, semmi sem vonja el a figyelmemet. Ha futni akarok, akad néhány nehéz terep, a teremben pedig minden megvan, amire szükségem van. Csak edzek, pihenek, edzem és alszom" - árulta el Morales, aki leginkább késő este szeret kesztyűzni.

Kevesebb, mint egy hónappal a nagy összecsapás előtt Morales 136 fontot nyom (1 font=45,36 dkg), ami tíz fonttal több a pehelysúly határánál. "A súlya rendben van, a tervek szerint most ennyinek kell lennie" - mondta nyugodtan Miguel Molleda, a világbajnok fizikai trénere. "A lényeg, hogy Erik jó formában legyen. Tudom, hogy sokan csalódottak voltak az elmaradt a februári meccs miatt. Amikor januárban, karácsony és szilveszter után elkezdtük a munkát, Erik nem volt edzésben, mert nem sokat dolgozott a júniusi mérkőzése óta. Rengeteg munka várt rá, mielőtt ringbe léphetett Barrera ellen. Ám a januárban, Otomiban elvégzett munka után Tijuanában sem lógatta a lábát, hanem folyamatosan edzett. Az első naptól kesztyűzött és futott."

Morales június 16-án fejezi be az edzőtábort. Először Tijuanába, majd 17-én Los Angelesbe utazik, ahol rádióriportokat ad. Még aznap délután Las Vegas felé veszi az irányt.

Kovács Iván