Vágólapra másolva!
Szenzációs győzelmet aratott a Mandula Petra, Particia Wartusch magyar, osztrák kettős a Roland Garros 3. fordulójában. A páros három szettben legyőzte a Molik, Serna ausztrál, spanyol duót és bejutott a negyeddöntőbe. Párizsi kiesését követően Gustavo Kuerten sajtótájékoztatón jelentette be, nem kíván indulni a következő Grand Slam-viadalon, a wimbledoni füves pályás bajnokságon.

Mandula Petra és Particia Wartusch fordulóról fordulóra remekel a francia nyílt teniszbajnokságon. A magyar, osztrák páros az első fordulóban a Conchita Martinez, Patricia Tarabini spanyol, argentin kettőst 6:1, 7:6-ra, majd a Fokina, Perebijnis orosz, ukrán duót 4:6, 6:0, 6:4-re verte, így jutott el a 3. fordulóba, ahol az ausztrál Alicia Molikkal és a spanyol Magui Sernával kerültek szembe. Az első játszmában Manduláék hozták megbízható adogatójátékukat és 6:3-ra nyerte. A második szett rosszul indult, Molikék egyből elvették a magyarok adogatását, s ezt az előny kihasználva 6:2-es szettel egyenlítettek. A harmadik játszmában a magyar, osztrák páros nyitott "breakkel", majd 3:0-nál kétszer is lehetősége volt a 4:0-hoz, de nem tudott élni vele. A játszmát és a mérkőzést így is hozta a páros, három mérkőzéslabdája közül az elsőt értékesítette (6:3). A negyeddöntőben a 15. helyen kiemelt, japán Fudzsiwara Rika, Szugijama Ai kettős lesz Manduláék ellenfele.

A Roland Garroson a nőknél már kialakult a negyeddöntők mezőnye, a férfiak ma négy összecsapást játszanak.

A program:
Paul-Henri Mathieu (francia) - Andre Agassi (amerikai, 4.)
Xavier Malisse (belga) - Sebastien Grosjean (francia, 10.)
Gaston Gaudio (argentin, 31.) - Juan Carlos Ferrero (spanyol, 11.)
Arnaud Di Pasquale (francia) - Marat Szafin (orosz, 2.)

Eredmények,
Nők, páros, 3. forduló:
Mandula, Wartusch - Molik, Serna 6:3, 2:6, 6:3
Fudzsiwara, Szugijama - C. Black, Lihovceva 7:6, 6:3

Párizsi kiesését követően Gustavo Kuerten sajtótájékoztatón jelentette be, nem kíván indulni a következő Grand Slam-viadalon, a wimbledoni füves pályás bajnokságon."Idén nem indulok Wimbledonban" - jelentette be a Roland Garros címvédője, miután a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében 6:4, 7:5, 6:4-re kikapott a spanyol Costától.

"Felépülésem jobban sikerül, mint vártam, de nem akarok több kockázatot. Nagyon szeretnék játszani Wimbledonban, de csak akkor tudnék, ha valaki megölné az orvosomat. Nem enged pályára lépni, és igaza is van. Londonban csak akkor szabad játszani, ha egészséges vagy" - mondta Kuerten, aki arra a kérdésre, mikor lép ismét pályára, azt válaszolta, majd ha egészséges lesz, talán már a július 15-én kezdődő stuttgarti viadalon.

Pincési László

Ajánlat: