Vágólapra másolva!
Június 10-től 16-ig, hétfőtől vasárnapig 43 ország 550 fiatal asztaliteniszezője vesz részt Tiszaújvárosban a negyedik asztalitenisz ifjúsági világfesztivál és az első serdülő világjátékok keretében.

A fesztivál története 1989-re nyúlik vissza, akkor került sor az elsőre, majd egy évre rá a másodikra, hogy aztán tízéves szünetet követően újra megrendezzék a fiatal asztaliteniszezők világtalálkozóját. 2000 után ismét Tiszaújváros sportcentruma ad otthont az eseménynek, ahová valamennyi kontinensről érkeznek tizennyolc évnél fiatalabb versenyzők. A fiatal tehetségek összesen tizennégy versenyszámban, ifjúsági, serdülő és újonc korosztályban versenyeznek, az európai élvonalnak egyben ez az utolsó megmérettetése a júliusi utánpótlás Európa-bajnokság előtt.

A fesztivál különlegességét a versenyek melletti gazdag kulturális és szabadidős programok adják, valamint az, hogy a sportág világszövetsége most rendezi meg minden idők első serdülő világjátékait. A tizenöt éven aluli fiatalok korábban még soha nem versenyeztek "világszinten" egymással, most pedig hat kontinens-válogatott, valamint Kína és Magyarország legjobbjai mérhetik össze tudásukat.