Társoldalunk:

Borhi Zsombor felborította a papírformát

Egy kivétellel papírforma eredmények születtek a kajak-kenu országos bajnokság ezres döntőin. Az az egy viszont elég nagy durranás volt: a szolnoki első válogatót május végén biztosan nyerő Storcz Botondot megverte az egykori kétszeres világbajnok Borhi Zsombor.

S hogy mi a meglepetés abban, ha egy világbajnok megver egy kétszeres olimpiai bajnokot? Hát csak az, hogy a kaposvári Borhi Zsombor az utolsó világbajnoki címét még 1994-ben szerezte, sőt, utoljára az 1995-ben, Duisburgban indult utoljára világbajnokságon.

Azóta, mindössze egy válogatót nyert, még 2000-ben az olimpiai előtt, de a "szétlövésben" akkor veszített. Lehet, hogy most is veszíteni fog a pénteki ki-ki versenyen, de az Eb indulása már így is megvan. Pénteki győzelme esetén viszont ő utazhat a világbajnokságra, Sevillába. Akkor a Démász-Szeged versenyzője Storcz indulna a szegedi Eb-n.

És akkor a többi hét számról, amiből egy nem volt válogató, mégpedig a férfi kajak négyesek döntője. Itt a Kammerer, Storcz, Kökény, Horváth egység nyert. A többi hat győztese immáron Eb- és vb-indulónak számít.

A lányoknál egyesben Kovács Katalin, kettesben a Kovács, Bóta Kinga kettős, míg négyesben a Paksy Tímea, Móni Katalin, Keresztesi Alexandra, Natasa Janic egység győzött. Utóbbi hölgy a Démász-Szeged kajakosa, a 2000-es olimpián még Jugoszláviának szerzett egy negyedik helyet ötszáz egyesben.

Szoros befutót hozott a férfi kajak kettesek döntője, ahol a favorit Vereczkei Ákos, Veréb Krisztián duó, csak tíz centivel verte a Siebel, Molnár egységet.

Kolonics György továbbra is verhetetlen a kenu egyesek versenyében, de az utána célba érő négy fiatal egyike sem idősebb még húsz évesnél, ami biztató a jövőre nézve.

A kenu ketteseknél a Fürdök Gábor, Hüttner Csaba páros tisztán verte a Pulai helyett Kozmann Györggyel induló Novákékat.

Angyal Zoltán szövetségi kapitánynak így az első nap után csak két név után kellett kérdőjelet tennie, a többihez már a felkiáltó jel illik. A kérdőjel, Borhi és Storcz neve után is átalakul pénteken .

Barok István

Korábban:

A szegedi Eb-re is válogatnak a kajakosok