Vágólapra másolva!
Utoljára 1994-ben lépett pályára egyéniben Martina Navratilova. A 45 éves amerikai teniszsztár a hétfőn kezdődő eastbourne-i tornán kapott szabadkártyát, így kipróbálhatja magát a legjobbak között. Mandula Petra nem jutott döntőbe a bécsi tornán, miután 6:0, 6:3-ra kikapott a címvédő, üzbég Tuljaganovától.

Nyolc év után ismét egyesben lép pályára Martina Navratilova. A 45 éves amerikai teniszlegenda szabadkártyát kapott a hétfőn, Eastbourne-ben kezdődő torna szervezőitől. Navratilova eredetileg csak párosra nevezett, hogy felkészüljön Wimbledonra. A 18-szoros egyéni Grand Slam-győztes az angol nemzetközi bajnokságon 20. sikerét szeretné ünnepelni. Wimbledonban eddig egyesben kilencszer, párosban hétszer, vegyespárosban háromszor diadalmaskodott. "Martina egy legenda, ezért döntöttünk úgy, hogy neki adjuk az utolsó szabadkártyát" - mondta John Feaver, az eastbourne-i torna igazgatója.

A viadalon a címvédő amerikai Lindsay Davenport nem indulhat, de a mezőny így sem lesz gyenge, hiszen rajthoz áll a jugoszláv Jelena Dokic, a francia Mary Pierce, a szlovák Daniela Hantuchova és Anna Kurnyikova is. "Boldogok vagyunk, hogy Anna sérülése után visszatér a Devonshire Parkba" - nyilatkozta Feaver.

Továbbcsökkent a wimbledoni sztárok listája. Korábban már Martina Hingis, Lindsay Davenport, Arantxa Sanchez-Vicario, Goran Ivanisevic, Albert Costa, Gustavo Kuerten és Carlos Moya jelezte, nem tud indulni a füves pályás bajnokságon. Szombaton visszalépett Sebastien Grosjean, a jelenlegi legjobb francia teniszező is. A wimbledoni szervezők szerint a játékos nem indokolta döntését. Valószínű, hogy Grosjean combsérülés miatt mondta le a részvételt, mert már a francia nemzetközi bajnokságon is azzal bajlódott.

Veszélyben van a Roland Garroson elődöntőt játszó argentin Clarisa Fernandez szereplése is, akinek térdszalagjai rakoncátlankodnak. "Elutazom az orvosomhoz, megkezdem a fizioterápiát, aztán talán-talán játszhatom Wimbledonban. Korábban már voltak gondjaim a szalagjaimmal, és négy hónapot ki is kellett hagynom" - nyilatkozta a teniszezőnő, aki pénteken lépett vissza a birminghami viadaltól.

Nem jutott döntőbe Mandula Petra a bécsi Energie Grand Prix-n, miután az elődöntőben 6:0, 6:3-ra kikapott a második helyen kiemelt, címvédő üzbég Iroda Tuljaganovától. A másik elődöntőben az izraeli Anna Smashnova 6:3, 6:2-re verte Mandula páros társát, az osztrák Patricia Wartuscht.

Szintén nem jutott a fináléba a Gubacsi Zsófia, Marosi-Aracama Katalin kettős. A magyar duó a legjobb négy között három játszmában (7:6, 4:6, 2:6) szenvedett vereséget osztrák, német riválisától.

Pincési László

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Tenisz