Vágólapra másolva!
Ismét történelmi jelentőségű mérkőzés következik a hét végén. Szombaton az egyesített pehelysúlyú világbajnoki címért csap össze Marco Antonio Barrera (54-3, 39 KO) és Erik Morales (41-0, 31 KO) a Las Vegas-i MGM Grand Hotel Kaszinóban.

Mindkét ökölvívó személyes ügyének tekinti a találkozót, ugyanis egyszer már összemérték erejüket és tudásukat. Akkor pontozással Morales bizonyult jobbnak, bár néhány szakember nem értett egyet a végeredménnyel. Mindkét öklöző úgy gondolja, hogy ő nyerte az emlékezetes meccset 2000 februárjában. A több mint két év óta tartó vetélkedés, hangoskodás után szombaton eldől, hogy ki a legjobb pehelysúlyú bokszoló a világon.

Morales edzője, Al Stankie szerint Barrera csapata manipulálta a közönséget, és minden erejükkel azon voltak, hogy elhitessék a nézőkkel, hogy Marco volt a győztes két évvel ezelőtt. De a bírók akkor sem, és ezúttal sem fognak tévedni. "Morales kiüti Barrerát, minden fegyverét be fogja vetni"- mondta Al Stankie. "Sokan mondták neki, hogy az első alkalommal nem ő volt az igazi győztes. Olyan volt ez, mint a só a nyílt sebre, nagyon felbosszantotta Eriket. De ezúttal nem lesz kétség a győztes személye felől. Biztos vagyok benne, hogy nem jutnak el a hetik menetig sem. Azt akarom, hogy Erik ezúttal mesterien bánjon el Barrerával. Olyan ütéseket fog alkalmazni, amelyet eddig még soha. Barrera teste lesz a célpont, és ezen dolgoztunk rengeteget. Barrera egy bika, Erik viszont egy matador"- vázolta fel a taktikát a mester. Al Stankie elmondása szerint még szoros része lesz a stratégiának a sarkokban felvett harc, és az onnan megindított ellentámadások.

Barrera oldala egyelőre hallgat, mindössze Robert Diaz, a csapat egyik tagja nyilatkozott szűkszavúan. "Barrera rendkívül erős, és kiváló formában van. Ő az egyik legjobb pehelysúlyú öklöző, akit valaha is láttam. Aki megnézi az összecsapást, az a legjobb formájában fogja látni Marcót."

Kovács Iván

Korábban: