Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Felix Trinidad, aki profi ökölvívóként három súlycsoportban is a legjobbak közé tartozott, váltósúlyban pedig tizenötször védte meg világbajnoki címét.

A 29 éves Puerto Ricó-i bokszoló 1990-ben, 17 évesen lépett a profik táborába, ahol 41 győzelem mellett (ebből 34 KO) mindössze egyszer, tavaly szeptember 29-én kapott ki: az amerikai Bernard Hopkins győzte le.

Trinidad 1993-ban az IBF váltósúlyú (66,67 kg) bajnoka lett, miután a második menetben kiütötte az amerikai Maurice Blockert. Legnagyobb sikerét 1999-ben aratta: a WBC övéért vívott mérkőzésen Oscar de la Hoyánál bizonyult jobbnak. Két győztes mérkőzés erejéig megfordult a nagyváltósúlyban (69,85) is, míg egyetlen vereségét még egy kategóriával feljebb, középsúlyban (72,57) szenvedte el.

Bokszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=32575

"Nem hiszem, hogy ez az egy elvesztett mérkőzés befolyásolná sikereim értékét" - mondta a többszörös dollármilliomos Trinidad. "Csodálatos élményekkel lettem gazdagabb, de az egészségem a legfontosabb, s annál többet nem igazán lehet elérni, mint amit nekem sikerült."