Vágólapra másolva!
Elsőként a hagyományos világranglistát vezető ausztrál Lleyton Hewitt jutott be a férfi egyes fináléjába, miután az esőszünettel tarkított elődöntőben meglepően könnyedén, 2 óra 19 perc alatt legyőzte a brit Tim Henmant. A másik döntős kilétére csak szombaton derül fény, mert sötétedés miatt 2-2-es játszmaállásnál elhalasztották a szintén esőszünettel megszakított Malisse-Nalbandian elődöntőt.

Forrás: EPA
Hewitt Wimbledonban is
letette a névjegyét
Fotó: EPA


A második szettben is Hewitt fölénye érvényesült, villámgyorsan elhúzott 3-0-ra, majd következett a több mint egyórás esőszünet. A kényszerpihenő nem változatott az erőviszonyokon, a hazai nézők buzdítását élvező Henman a második felvonásban mindössze egy játékot tudott nyerni, így újabb 32 perc után már 2-0 volt az állás a magabiztosan teniszező világranglista-vezető javára.

Beckernél Hewitt a favorit/sport/egyeni/tenisz/20020703beckernel.htmlWimbledonhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=42657

A harmadik játszmában Hewitt 5-3-ra elhúzott, s úgy tűnt, simán begyűjti a győzelmet. Henman azonban hozta saját adogatójátékát és egy gyors breakkel ki is egyenlített, többre azonban már nem futotta az erejéből. Az első helyen kiemelt ausztrál végül stílusosan, ásszal fejezte be a találkozót, s jutott a fináléba.

Malisse és Nalbandian mérkőzését sötétedés miatt 2-2-es játszmaállásnál szombatra halasztották. Az első játszma kiegyenlített küzdelmet hozott, annak ellenére, hogy Malisse többször is orvosi ápolásra szorult, szédült és gyengének érezte magát. A folytatás az argentin játékosnak sikerült jobban, 4:2-es állásnál azonban eső miatt félbeszakadt a második szett.

A résztvevők másfél órás kényszerpihenő után térhettek vissza a pályára. Ekkor rövid ideig még Nalbandian irányított, később viszont, mintha kicserélték volna a 21 éves belga teniszezőt: sorra nyerte a játékokat, s magabiztosan gyűjtötte be a harmadik és a negyedik játszmát.

A végső döntés szombatra marad, hiszen a sötétedés miatt el kellett halasztani az ötödik szettet.

Férfi egyes, első elődöntő:
Hewitt (ausztrál, 1.) - Henman (brit, 4.) 7:5, 6:1, 7:5
Malisse (belga, 27.) - Nalbandian (argentin, 28.) 6:7 (2-7), 4:6, 6:1,
6:2 - folytatás szombaton.

A juniorok között szereplő Babos Zsuzsanna párosban a második fordulóban búcsúzott a wimbledoni tornától, miután amerikai partnere oldalán két játszmában vereséget szenvedett egy amerikai, tajvani duótól.

Balázs György és a lengyel Przysiezny játék nélkül feladta első fordulóbeli mérkőzését.

Juniorok, női páros, 2. forduló:
Falcon, Hszie (amerikai, tajvani, 8.) - Babos, Rao (magyar, amerikai) 6:3, 7:6 (10-8)

férfi páros, 1. forduló:
Rufer, Sitak (svájci, orosz) - Balázs, Przysiezny (magyar, lengyel) - játék nélkül.