Vágólapra másolva!
Párizs után Wimbledonban is Serena nyerte a Williams-nővérek csatáját, így a hétfőtől már világelső fiatalabb testvér pályafutása harmadik egyéni Grand Slam-diadalát aratta. Először 1999-ben a US Openen bizonyult a legjobbnak. A finálé 1 óra 28 percig tartott. A férfiaknál némi meglepetésre a 28. helyen kiemelt argentin David Nalbandian nyerte a férfi egyes 2 napos második elődöntőjét a belga Xavier Malisse ellen.

Forrás: EPA


Családban marad
Fotó: EPA
Női egyes, döntő:



A 44 perces első játszma elején, 1:1 után breakcsata kezdődött. Ebből Serena jött ki jobban, 4:2-es vezetéshez jutott. A 2000 óta sorozatban 20 wimbledoni meccset nyerő Venus 5:5-nél érte utol húgát, de mivel többet hibázott, a rövidítést elbukta.

A lépéselőny megnyugtatta a trónkövetelőt, a második szett közepén, 3:2 után újra elnyerte testvére adogatását. Az erőteniszt játszó két amerikai ezután is kiélezett csatát vívott, de úgy tűnt, hogy Venus nem igazán hisz a fordításban. Pedig 3:4-nél az egyenlítésért szervált - sikertelenül. Ez azután végleg megtörte ellenállást.

Serena 22, Venus 25 önhibát követett el, a nyerő ütések "párharcában" 16-11-re bizonyult jobbnak a torna bajnoka. Az új világelső 486 ezer, a vesztes 243 ezer fontot kapott.

Serena Williams: "Most vagy soha! Ez lebegett a szemem előtt a döntőt megelőzően. Tudtam, hogy füvön szinte lehetetlen legyőzni Venust, hiszen elképesztő erővel üti a labdákat. Szerencsére mégis én voltam a jobb. Nagyon büszke vagyok erre a sikerre."

Venus Williams: "Mindent megpróbáltam, mégsem jött össze a győzelem. Legjobb ütéseimre is válaszolt Serena, sőt! Kiválóan teniszezett, már csak ezért is el kell fogadnom a vereséget. Egyáltalán nem szégyen, ha valaki a jobbtól kap ki."

A férfiaknál némi meglepetésre a 28. helyen kiemelt argentin David Nalbandian nyerte a férfi egyes 2 napos második elődöntőjét a belga Xavier Malisse ellen, így ő játszhatja a döntőt vasárnap a világelső ausztrál Lleyton Hewittal.

Wimbledonhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=42657

Pénteken sötétedés miatt a 4. szett után szakadt félbe a találkozó, s a szombati folytatás meglepetést hozott. A Wimbledonban először szereplő Nalbandian ugyanis szinte esélyt sem adott Malisse-nak, háromszor vette el adogatását. A mindössze 8-szor hibázó argentin már első meccslabdáját értékesítette, a döntő játszmát 32 perc alatt nyerte meg.

Először, s Nalbandian sikere előtt utoljára a perui Alex Olmedo volt dél-amerikai finalista, 1959-ben meg is nyerte a nem hivatalos füves pályás világbajnokságot.

Férfi egyes, 2. elődöntő:
Nalbandian (argentin, 28.) -Malisse (belga, 27.) 7:6 (7-2), 6:4, 1:6, 2:6, 6:2