Társoldalunk:

Hewitt Wimbledont is meghódította

A világelső ausztrál Leyton Hewitt a papírformának megfelelően nagyon simán legyőzte az argentin David Nalbandiant az angol nyílt teniszbajnokság férfi döntőjében, ezzel tavalyi, New York-i sikere után második egyéni Grand Slam-diadalát aratta. A finálé 1 óra 57 percig tartott.


Forrás: EPA


Hewitt szumóban is jobb volt
Fotó: EPA
Férfi egyes, döntő:
Lleyton Hewitt (ausztrál, 1.) - David Nalbandian (argentin, 28.) 6:1, 6:3, 6:2

Az ausztrál nyugodtan, az argentin rendkívül idegesen kezdett, így nem is okozott meglepetést, hogy Hewitt két breakkel nagy előnyre tett szert. A később bemelegedő Nalbandiannak esélye sem volt a 33 perces első szettben. 

A folytatás nem hozott változást, még a két esőszünet sem zavarta meg Hewittot, aki mindenben jobbnak bizonyult ellenfelénél, s 43 perc alatt növelte előnyét. 

A harmadik játszma első felében még tartotta magát a torna meglepetésembere, arra azonban nem is gondolhatott, hogy megszerezze a győzelmet. Az ausztrál klasszis első meccslabdájánál még kettőshibát követett el, de a következőt már kihasználta.   


Forrás: EPA


Necces
Fotó: EPA

A világelső 25-ször, míg ellenfele 41-szer hibázott. Hewitt 23, Nalbandian csak 10 nyerő ütést produkált. A győztes 525 ezer, a vesztes 262 500 fontot kapott.

A esőn kívül egy kisebb incidens szakította meg a játékot, amikor is egy fiatalember rohant a pályára, majd levetkőzve, meztelenül közel egyperces "táncbemutatót" tartott. A pucér férfi akkor szaladt be a fűre, amikor pár perces esőszünet után a második szett elején újrakezdték volna a meccset. A rendezők eleinte nem mozdultak, majd rövid kergetőzés után elvezették a "rendbontót".

Lleyton Hewitt: "A győzelem pillanatában az eredményjelzőre pillantottam, mert egyszerűen nem akartam elhinni, hogy nyertem. Az elmúlt hónapok fantasztikusan alakultak számomra: első lettem New Yorkban, aztán a világbajnokságon, majd itt is."  

David Nalbandian:  "Ez volt az első füves pályás versenyem, ráadásul még sosem játszottam a központi stadionban. Jövőre visszajövök, akkor - ha így fejlődök tovább - biztosan győzni fogok."

További eredmények:
férfi páros, döntő:
Björkman, Woodbridge (svéd, ausztrál, 5.) - Knowles, Nestor (bahamai, kanadai, 2.) 6:1, 6:2, 6:7 (7-9), 7:5

vegyes páros, döntő:
Bhupathi, Lihovceva (indiai, orosz, 3.) - Jonhson, Po-Messerli (amerikai, 2.) 6:4, 1:6, 6:3

női páros, döntő: 
 V. Williams, S. Williams (amerikai, 3.) - Ruano-Pascual, Suarez (spanyol, argentin 3.) 6:2, 7:5

KAPCSOLÓDÓ CIKK