Vágólapra másolva!
Az ausztrál Robbie McEwen nyerte a Tour de France profi kerékpáros körverseny keddi szakaszát, míg a hajrákban szerzett időjóváírásoknak köszönhetően a német Erik Zabel átvette az összetettben élen állónak járó sárga trikót a svájci Rubens Bertogliatitól. Bodrogi László a mezőnnyel együtt, a 104. helyen ért célba, és pillanatnyilag a 15.

3. szakasz, Metz-Reims 174.5 km:
1. McEwen (ausztrál) 4:13:37 ó
2. Zabel (német) azonos idővel
3. Cooke (ausztrál) a. i.
... 104. Bodrogi László a. i.

Összetettben:
1. Zabel 13:31:35 ó
2. McEwen 8 mp hátrány
3. Bertogliati (svájci) 14 mp h.
4. L. Jalabert (francia) 17 mp h.
5. Armstrong (amerikai) a. i.
6. Rumsas (litván) 20 mp h.
... 15. Bodrogi 30 mp h.

A verseny során szívritmuszavarokkal küzdött Stuart O'Grady. Az ausztrál klasszis pulzusa egy órán át 230-235 volt, majd hirtelen visszaugrott a tekerés közben normális 130-as értékre. "Nem tudom, mi történt. Egyszer csak majd kiugrott a szívem a helyéről. A többiek sokat segítettek, hogy kitartsak a célig. Remélem, a szerdai csapat időfutamon nem kerülök hasonló helyzetbe" - mondta a kerekes, aki a tavalyi Touron négy napig viselhette a sárga trikót.

Szerdán csapat időfutam versenyt rendeznek Epernay és Chateau-Thierry között. A táv 67.5 km, rajt 14.15 órakor.

"Nem jelenthet gondot a szerdai csapat időfutamon, hogy nálunk a legnagyobb a szórás versenyzők testmagasságát illetően." Ezt Serge Parsani, a Mapei főnöke jelentette ki. A szakaszon a klubtársak úgy próbálnak meg minél nagyobb sebességgel haladni, hogy közben egymás szélárnyékában tekernek és mindig cserélődik az élen haladó személye. Bodrogi László 1.86, Andrea Tafi 1.87 méter magas, és talán csak akkor lehet gond, ha a 163.5 centis Miguel Martinez áll majd a sor elejére. "Legfeljebb ő majd csak rövid ideig lesz elől. Az biztos, hogy
Bodroginak és Tafinak többet kell magára vállalni" - tette hozzá Parsani.

A 9 fős gárdák külön-külön indulva szerdán 67.5 km-t teljesítenek. Az óra akkor áll meg, amikor az ötödik kerekes is áthalad a célvonalon, míg az esetleges lemaradókat külön mérik.

A harmadik nap már nem nem telt doppingeset nélkül: kedden hazaküldték a az Ag2R nevű francia csapat egyik szerelőjét, mivel doppingvétség miatt eljárás folyik ellene. Philippe Tomasinát azzal vádolják, hogy korábban tiltott készítményeket csempészett amatőr versenyzők számára. Az erről szóló leleplező írást a Le Monde még hétfőn közölte, és az istálló ezután döntött úgy, hogy - ha ideiglenesen is, de - megválik a szakembertől.