Vágólapra másolva!
A rákbetegségből felépült, majd a Tour de France kerékpáros körversenyt háromszor is megnyerő Lance Armstrong egy-egy élménybeszámolója kétszer annyi pénzt ér az egyesült államokbeli szervezőknek, mint Bill Clinton egykori elnöké.

A francia viadal címvédője a hírek szerint évente 12 millió dollárt kap szponzoraitól, egy-egy előadásért pedig 200 ezer üti a markát, míg az egykori politikus "csak" 100 ezerrel gazdagodik.

"Lance nagyon népszerű odahaza, főleg azóta, hogy legyőzte a rákot" - mondta Bill Stapleton, a klasszis menedzsere. "Sokat keres, de megdolgozik minden egyes centért."

Bodrogi sztárokat megelőzve lett ötödik/sport/egyeni/20020715bodrogi.html

A 30 éves Armstrong 1996-tól rákos betegségben szenvedett, de több operációnak, a kemoterápiás kezelésnek és óriási akaraterejének köszönhetően végül teljesen meggyógyult, s sikeresen tért vissza a sport világába: az elmúlt három esztendőben verhetetlen volt a Touron.

Az idei kiírásban jelenleg a második helyen áll, hátránya az éllovas spanyol Igor Gonzalez Galdeano mögött 26 másodperc.

Armstrongot még motiválja a Tour20011129armstrongot.htmlGeorge W. Bush fogadta Armstrongot20010805george.htmlTour-tripla Armstrong-módra20010730tourtripla.html