Vágólapra másolva!
Lance Armstrong, az amerikaiak sztárkerékpárosa úgy tervezi, hogy két év múlva visszavonul, de addig valamennyi Tour de France-t megnyeri. Ez azt jelentené, hogy páratlan bravúrt vinne véghez, sorozatban hatszor diadalmaskodna a világ legjelentősebb viadalán, és ilyen még nem fordult elő a Tour-történelemben. A csúcsot a spanyol Miguel Indurain tartja öt sikerből álló szériájával (1991-1995).

"Egyre nehezebb a dolgom, a fiatalok keményen küzdenek. Kérdés, hogy a hegyeken mire lesznek képesek. Be kell vallanom, a sík terepen már nincs jelentős előnyöm velük szemben" - mondta az utóbbi három évben győztes tengerentúli kerekes.

A 31 éves klasszis a szerdai, 14 órakor kezdődő 147 km-es 10. szakasz előtt összetettben a második helyen áll, hátránya a spanyol Igor Gonzalez Galdeanóval szemben 26 másodperc. Armstrong úgy véli, hogy a pillanatnyi éllovas mellett az ugyancsak spanyol Joseba Beloki és Oscar Sevilla, a kolumbiai Santiago Botero és a kazah Andrej Kivilev lehet rá veszélyes.

Armstrong népszerűbb Clintonnál/sport/egyeni/20020716armstrong.htmlSzombaton rajtol a Tour de France/sport/egyeni/20020705szombaton.html

"Edzőtáborok, versenyek, szponzori fellépések 10-12 éven át. Ez túl sok, ha közben hiányoznak a szeretteim. Szerencsére úgy kötöttem a szerződésemet, hogy a feleségem és a két gyerek mindig velem lehet. Szörnyű lenne nélkülük" - mondta a 31 esztendős amerikai, aki elmondta, megérti azokat a társait, akik idő előtt visszavonulnak. Az utóbbi három Tour de France győztese szerint nem meglepő, hogy két sztár, az olasz Mario Cipollini és a francia Laurent Jalabert is pályafutásának befejezés mellett döntött.

A 35 esztendős Cipollini hétfőn jelentette be, hogy nincs tovább, de "fenntartja magának a jogot" a visszatérésre, a nála két évvel fiatalabb Jalabert pedig az idény végén hagyja abba.