Vágólapra másolva!
Augusztus 17-én, Berlinben ismét magyar profi ökölvívó lép ringbe, mindjárt kettő is. Az Universum szervezte eseményen Erdei Zsolt is mérkőzik, ám az igazi nagy lehetőség Matolcsi József előtt adódik, aki a váltósúlyú Európa-bajnoki címmeccsen a német Michel Trabant ellen öklözhet.

A gálán két olyan istálló versenyzője is ringbe lép, amely magyar profi ökölvívót foglalkoztat. Az Universum szervezte eseményen ugyan eredetileg csak "töltelékszámként" szoríthattunk volna Erdei Zsoltért, ám szerdára kiderült, Matolcsi József személyében akár Európa-bajnokot is ünnepelhetünk.

A gála egyik főszereplője, a váltósúlyú Michael Trabant ugyanis a Felix Promotion bunyósa ellen védheti meg címét Berlinben. A profi pályafutása során eddig veretlen Trabant első alkalommal lép ringbe címvédőként, hiszen bajnoki övet idén májusban, a dán Christian Bladt legyőzésével szerezte meg. Matolcsi sem panaszkodhat, hiszen eddigi 15 találkozóját megnyerte, tizenegyet ebből kiütéssel. A "Debreceni Zúzógép" 1998 óta profi, azóta készül Rácz Félix csapatában. Amatőrként volt már bajnok, profiként pedig arra készül, hogy egyszer világbajnok legyen. Európa csúcsára három hét múlva felérhet.

Szorítóba lép Erdei Zsolt is, akinek neve pár napja jelent meg az Universum honlapján, mint a gála egyik résztvevője - így az RTL Klubon mindkét összecsapás látható lesz.

A gála főmérkőzését félnehézsúlyban vívják: Thomas Ulrich az olasz Yawe Davis ellen Eb-címmeccsen mérkőzik. A német bunyós 23 összecsapása közül 22-t megnyert, utolsó mérkőzésén azonban KO-vereséget szenvedett az amerikai Glencoffe Johnson ellen. Az ugandai születésű Davis 58 csatát élt meg, ebből 45-ször győzött, tízszer kikapott, s három alkalommal döntetlent ért el.

A hölgyek kislégsúlyú bajnoki címmérkőzésén Regina Halmich és Yvonne Caples csap össze. A gálán a felsoroltak mellett a debütáló Steven Küchler, Juan Carlos Gómez, Mario Veit, Bert Schenk és Koren Gevor lép ringbe az Universum öklözői közül.

Pincési László

Vlagyimir Klicsko és Erdei is győzött/sport/aplus/erdei/20020630vlagyimir.html