Vágólapra másolva!
A vizes sportok németországi kontinensbajnokságáról összesen 19 ország televíziója, köztük az MTV közvetít. A Telesport kommentátora Knézy Jenő lesz, aki jubileumot ünnepel: pontosan 30 esztendővel ezelőtt tudósította először úszóversenyről a tévénézőket, amikor a müncheni olimpia néhány uszodai eseményéről számolt be Vitray Tamás társaságában.

Azóta egy-két versenytől eltekintve minden "vizes" viadalon ott volt, legyen szó olimpiáról, vb-ről vagy Eb-ről. "A kontinensbajnokságok közül talán az 1977-es jönköpingi és az 1987-es strasbourgi emlékezetes, utóbbi főleg azért, mert ott debütált Egerszegi Krisztina: 13 évesen negyedik lett 200, s ötödik 100 háton. Most sikerült kiharcolnom, hogy ne csak a hétfőn kezdődő úszást közvetítsük, hanem már a vasárnapi műúszó csapatdöntővel kezdjük a sorozatot, mert szerintem nagyon látványos vetélkedés lesz" - mondta Knézy Jenő.

Knézy Jenő monnyon le!http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=6465Sportriporter beszólások best of...http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=38128

A legrutinosabb MTV-s sportriporter még mindig nem szokott hozzá, hogy 1999 óta az uszodai Eb-k nem hagyományosan komplettek, hiányzik neki a vízilabda. "Hozzászoktam, hogy az úszás előtt vagy után mentem pólót közvetíteni. Lehet, a jövőben meg kell barátkoznom azzal a gondolattal, hogy a műugrás és a műúszás kerül majd képernyőre az úszás mellett."