Vágólapra másolva!
Augusztus 7-én, kedden indul 29. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny. A mezőny öt napon át teker, míg megérkezik a budai várba, Kaposvár, Szeged, Jászberény, Miskolc és Eger érintésével.

"Az emberek általában rövidebb-hosszabb távon, de utaznak egy-egy sportesemény helyszínére, mi megpróbáljuk közelebb hozni hozzájuk ezt a nagy hagyományokkal bíró versenyt" - hallottuk tegnap Eisenkrammer Károlytól, a Tour főszervezőjétől, aki előbb Kaposváron, majd Nagykanizsán tartott regionális sajtótájékoztatót.

A dél-zalai városban lesz jövő kedden (augusztus 6-án) este 7 órakor a viadal prológja, egy körpályás kritériumverseny. A városközpontban egy közel 2 km-es szakaszon húsz kört kell teljesíteni az indulóknak és a részhajrákért nagyon értékes pontok fognak járni. Így kialakul egy sorrend, és a győztes viselheti az első szakaszon a nagy becsben tartott sárga trikót.

Másnap Nagykanizsáról indul a mezőny, melyben három hazai együttes, a Mapei-Kanizsa KK, P Nívó-Betonexpressz-FTC, valamint a Postás-Matáv mellett a Kaposvár csapata kapott meghívót. Komoly külföldi csapatok is indulnak, így - Magyarországon először - egy német profialakulatot is köszönthetünk. Nagykanizsáról Zalakarosra tart majd a mezőny, ahol két kört teljesítenek, részhajrá formájában. Onnan a Miháld-Vése-Böhönye útvonalon érkeznek meg Kaposvárra. A somogyi megyeszékhely körül lesz még egy ún. 1/b szakasz, ami húsz km-t foglal magába.

A körverseny hivatalos honlapjahttp://209.15.43.237/vuelta/tour/index.htm

A második szakaszt Szegeden kezdik, oda autókkal érkeznek a bringások, majd nekivágnak a 182 km-es sík terepnek - Jászberényig. A harmadik szakasz a 169 km-es Jászberény-Miskolc, míg a negyedik egy különleges, 12 km-es egyéni időfutam lesz Eger belvárosában. Onnan, Dobó kapitány várából vágnak neki majd augusztus 11-én, vasárnap az utolsó etapnak (156 km) és egy másik várban, a budaiban lelhetik meg a célt a távot végigtekerők.

Zsámár Roland

Mikos Rnjakovic nyerte a Tourt - a tavalyi versenyről20010812mikos.html