Vágólapra másolva!

Sztárok teniszezhetnek Budapesten

Budapestre költözhet a román főváros magas összdíjazású férfitenisz-tornája. A hírt Kelet-Európa legrangosabb salakpályás versenyének igazgatója jelentette be, a bukaresti szervezők súlyos anyagi gondokkal küzdenek.

Teljesülhet a magyar teniszrajongók álma, azaz elképzelhető, hogy Budapest végre igazán rangos tenisztornának ad otthont a jövőben. Amennyiben a 381 ezer dollár összdíjazású torna valóban a magyar fővárosba költözik, igazi nagy sztárok is ellátogatnának hazánkba.

"Körülbelül hatszázezer dollárra van szükségünk ahhoz, hogy rendben lebonyolítsuk a versenyt" - mondta Dumitru Haradau, aki hét éve látja már el a rangos viadal igazgatói teendőit. "Jelenleg azonban, mindössze egy hónappal a start előtt, csupán az összeg fele áll rendelkezésünkre."

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31016Botrány Torontóban/sport/egyeni/tenisz/20020801csutortoki1.html

Haradau elmondta, hogy a verseny tulajdonosa, Ion Tiriac már többször járt Budapesten annak érdekében, hogy valami megoldást találjanak a problémára. "Tiriac már évek óta kapcsolatban áll a magyar sportvezetőkkel, akik folyamatosan arra kérték, adja el nekik a versenyt. Elképzelhető, hogy idén Budapesten kerül sor a tornára, a végső eladásról viszont egyelőre még nincs szó."

Pedig lehetne, a bukaresti viadal ugyanis a hírek szerint évente két-háromszáz ezer dollár veszteséget termel, melyet Tiriac rendszeresen a saját zsebéből egyenlít ki. Az egykori legendás játékos nem volt hajlandó kommentálni a helyszíncserével kapcsolatos híreket.

Az idei Román Open az előzetes tervek szerint szeptember 9. és 15. között kerül sorra. "Ez a verseny nemcsak a román sport, hanem az egész ország szimbólumává vált az elmúlt években. Nagy veszteség lenne számunkra, ha elveszítenénk" - zárta Haradau nyilatkozatát.

Koncz Dávid