Társoldalunk:

Van Wely hatos nyerősorozattal vezet

Az amszterdami Lost Boys svájci rendszerű tornán a holland Loek Van Wely folytatta bámulatos sorozatát, hatodik játszmáját is megnyerte. Holtversenyes társát, Friso Nijboert győzte le, gyalogáldozattal jutott kezdeményezéshez,  a sötét király védtelen volt a világos nehéz tisztek összehangolt támadása ellen. A forduló meglepetését Szokolov veresége jelentette, Timman, De Vreugt és Szutovszkij győzelemmel javított helyezésén.

A hollandok első számú sakkozója, a sorozatban háromszor is bajnoki címet szerzett Loek Van Wely a tizedik Lost Boys torna hatodik fordulója után is százszázalékos. Holtversenyes társa, Friso Nijboer ellen aratta immár hatodik győzelmét. A tavalyi versenyen is Nijboer a Grünfeld védelmet választotta, akkor Van Wely Kramnyik kedvenc folytatásában nyert, azóta sötét játékát sikerrel javították és a holland bajnok más stratégiával vette fel a küzdelmet, teljes sikerrel. Gyalogáldozattal kizárta a védelemből a "grünfeldes" futót, a sötét mezőkön óriási erővel bontakozott ki a támadása. A forduló meglepetése a legmagasabb Élő-pontszámos Ivan Szokolov veresége volt, a korábban bosnyák színeket erősítő nagymester lebecsülte a világos akciót és nagy árat fizetett a könnyelműségéért. Szokolov vereségét is a sötét mezők gyengesége okozta.


Ajánlat


Van Wely a holland bajnok
Fórum


PancserSakk
A holland sakkozás reménysége, a 22 éves De Vreugt a spanyol megnyitás berlini változatában nyert és az éllovas Van Wely ellen a hetedik fordulóban ismét a világos bábukat vezeti. Megvillant a veterán Jan Timman, az 51 éves nagymester górcső alá vette a francia védelem egyik kölcsönös esélyűnek értékelt változatát és gyors támadással végre nyert, a győzelemmel felzárkózott. Az Európa-bajnok Szutovszkij ötödik fordulóbeli, Nijboertől elszenvedett veresége utáni teljes ponttal kapaszkodik.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK