Társoldalunk:

Tour de Hongrie Nagykanizsától a budai várig

Augusztus 6-án kedden 19 órakor Nagykanizsán kezdi el hatnapos útját a 29. Magyar Kerékpáros Körverseny, a Tour de Hongrie mezőnye. A prológ 38 kilométeres körpályás mezőnyverseny lesz Nagykanizsa belvárosában, s ez az alig egyórás viadal dönt majd arról, hogy az első szakaszon ki viselheti az összetettben élen állónak járó sárga trikót. A 120 fős mezőnyben tizennégy ország kerekesei kaptak helyet.

A Tour de Hongrie címvédőja a jugoszláv Mikos Rnyakovics, aki egy esztendővel ezelőtt a kékestetői királyetapon nyújtott ragyogó teljesítményének köszönhette összetett győzelmét. A veterán kerekes ezúttal is ott lesz a mezőnyben, méghozzá a Vuelta néven induló vegyes csapatban.

A hatnapos körverseny versenyigazgatója immár második esztendeje a sokszoros magyar bajnok kerékpáros, Eisenkrammer Károly, a Vuelta Kft. vzetője lesz. Az indulók között találhatjuk a Tour de Hongrie legutóbbi magyar győztesét, Bebtó Zoltánt is, aki az FTC színeiben 1997-ben szerezte meg az első helyet, de 2001-ben is remekelt, viselhette a sárga trikót, a sprinterek pontversenyében megszerezte az első helyet, no és ő nyerte az utolsó szakaszt, amely egy évvel ezelőtt is a budai vár udvarában ért véget.

A másik legerősebb hazai együttes, a Mapei-Kanizsa KK is igen erős összeállításban fut neki a versenynek, első csapatában a Tour de Hongrie tavalyi hegyi királya, a szlovákiai Nagy Róbert mellett az ötszörös bajnok Steig Csaba, továbbá a szlovák Michal Laris, Kiskó Gábor és Zsombok Gergely áll rajthoz.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK