Vágólapra másolva!
Három hónap telt el Martina Hingis bokaműtétje óta, a svájci játékos azóta egyetlen tornán sem lépett pályára. Most elérkezett a visszatérés ideje, a hétfőn kezdődő montreali tornán újra ütőt ragad a 21 esztendős klasszis.

Martina Hingis hosszú lábadozás után újra teljes erőbedobással edz, a hétfőn kezdődő, 1,2 millió dollár összdíjazású montreali tornán vissza is tér a profimezőnybe. Május 20-i operációja óta ez az első verseny, amelyen pályára lép, a US Openre való minél alaposabb felkészülés a célja. A kanadai városban ugyanis az amerikai nyílt bajnoksághoz hasonlóan kemény pályán vetélkednek egymással a játékosok, Hingis pedig az év utolsó Grand Slam-tornáján nagyot szeretne alakítani. Jelenleg az amerikai Saddlebrookban tréningezik, s a hírek szerint kiváló formában van.

Hingist hitelrontás miatt perlik/sport/egyeni/tenisz/20020525hingist.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Hingis a sérülés miatti kényszerű pihenő alatt a világranglistán a nyolcadik helyre csúszott vissza, de Montrealban természetesen így is kiemelt lesz. Ennek köszönhetően csak a második fordulóban kell bekapcsolódnia a küzdelmekbe, ami állapotára való tekintettel igen fontos szempont lehet. Az ellenfelek listája egyébént félelmetes, ott lesz Kanadában többek között Serena Williams, Jennifer Capriati, Kim Clijsters, a világranglista első huszonöt helyezettje közül csak négyen fognak hiányozni.

Montreal után az 585 ezer összdíjazású New Haven-i viadal szerepel Hingis programjában, s ha itt sem jelentkezik nála semmilyen egészségügyi probléma, akkor mindenképpen részt vesz az augusztus 26-án kezdődő US Openen. Tavaly az elődöntőig jutott Flushing Meadowsban (Serena Williams győzte le), kérdéses, hogy idén meg tudja-e ismételni egy évvel ezelőtti teljesítményét.

Koncz Dávid