Vágólapra másolva!
Két baleset történt a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárosverseny Jászberény és Miskolc közötti, 169 kilométeres harmadik szakaszán. A versenybíróság a csapatok vezetőivel együtt hozta meg döntését, s az első miskolci kör kezdetén mért eredményeket számította a szakasz végeredményének.

A rajt után nem sokkal a csütörtöki etapgyőztes, összetettben második helyen álló Madaras Zoltán egy álló autónak ütközött. Komoly sérülést ugyan nem szenvedett, de a viadalt feladta. Miskolcon a nagy esőben, a cél előtt nyolc kilométerrel az egyik jugoszláv résztvevő egy vízátfolyáson elvesztette egyensúlyát, és egy ugyancsak álló személygépkocsi alá csúszott. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint több töréssel szállították kórházba.

A baleset miatt megállt az egész mezőny, majd a versenybíróság - a biztonsági szempontokat figyelembe véve - úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a pénteki szakaszt. Miskolcon a kerekeseknek három kört kellett volna megtenniük hegyi útvonalon, de a hatalmas esőzés, illetve a második baleset miatt azonban ezt végül törölték.

A versenybíróság a csapatok vezetőivel együtt hozta meg döntését, s az első miskolci kör kezdetén mért eredményeket számította a szakasz végeredményének. A "csonka" etapot így Vanik Zoltán nyerte 51 másodperces előnnyel, s ezzel az összetettben is átvette a vezetést.

Harmadik szakasz, Jászberény-Miskolc (153 km):
1. Vanik Zoltán (Postás-Matáv SE) 3:50:43
2. Christophe Mermer (lengyel, Differdange) 51 mp h.
3. Colgan (olasz, Filmop) azonos idővel

Az összetett állása:
1. (sárga trikóban) Vanik Zoltán (Postás-Matáv SE)
2. Christophe Mermer (lengyel, Differdange)

A gyorsasági pontverseny állása:
1. (piros trikóban) Vladiszlav Prigunov (ukrán, SK Nikolaev) 41 pont
2. Christophe Mermer (lengyel, Differdange) 41
3. Radek Dite (cseh, Joko Velamos) 25

A hegyi pontverseny állása:
1. (kék trikóban) Nagy Róbert (szlovákiai, Mapei-Kanizsa KK) 15 pont

A szombati erőpróba:
A negyedik szakasz alaposan próbára teszi majd a versenyzőket. Az egri egyéni időfutam tizenkét kilométeres távja nem túl hosszú, ám ahhoz éppen elegendő, hogy fény derüljön a kerékpárosok erőállapotára, s egy kicsit ismét átalakítsa az összetett állását. A versenyközpont gyönyörű helyen, a Várudvarban, a Dobó István téren lesz kialakitva.