Vágólapra másolva!
A világelső ausztrál Lleyton Hewitt kétjátszmás mérkőzésen legyőzte az egykori éllovas amerikai Andre Agassit Cincinnatiben; nagy meglepetésekkel folytatódott a nőitenisz-torna Los Angelesben: Serena Williams és Jennifer Capriati is búcsúzott.

A US Open tavalyi, és a wimbledoni bajnokság idei győztese a vártnál biztosabban nyerte az Agassi elleni szuperrangadót Cincinnatiben, a mérkőzést 10 500-an szurkolták végig.

"Úgy készültem a találkozóra, mintha Grand Slam-torna döntője lenne. Tudtam, hogy csúcsformában kell teniszeznem, s szerencsére sikerült megvalósítanom elképzeléseimet" - mondta a 7:5, 6:3-ra diadalmaskodó Hewitt, aki hatodszor csapott össze tizenegy évvel idősebb ellenfelével, s negyedszer bizonyult jobbnak.

A világelső az első játszmában 6:5 után vette el Agassi adogatását, míg a másodikban 3:3 után került véglegesen fölénybe. "Végig jól teniszezett, szinte semmivel sem tudtam zavarba hozni" - értékelt kissé csalódottan az amerikai.

Hewitt az elődöntőben a torna meglepetésemberével, a legjobb nyolc között a titkos esélyes amerikai Roddickot búcsúztató chilei Fernando Gonzalezzel találkozik.

Cincinnati, a Mester-sorozat 7. állomása, 2,95 milló dollár összdíjazás, negyeddöntő:
Hewitt (ausztrál, 1.) - Agassi (amerikai, 6.) 7:5, 6:3
Ferrero (spanyol, 8.) - Arthurs (ausztrál) 6:4, 7:6 (7-2)
Gonzalez (chilei) - Roddick (amerikai, 12.) 7:6 (7-4), 7:6 (8-6)

Elsőként a 16. helyen kiemelt spanyol Carlos Moyá jutott a döntőbe, miután két sima játszmában legyőzte honfitársát, a nyolcadikként rangsorolt Juan Carlos Ferrerót.

Az elődöntőben:
Moya (spanyol, 16.) - Ferrero (spanyol, 8.) 6:3, 6:4

A másik ágon Hewitt (ausztrál, 1.) - Gonzalez (chilei) mérkőzést rendeznek.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Nagy meglepetésekkel folytatódott az 585 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-torna Los Angelesben: a negyeddöntőben búcsúzott a jelenlegi és az egykori világelső, vagyis az amerikai Serena Williams és Jennifer Capriati.

Los Angeles, 585 ezer dollár összdíjazás, negyeddöntő:
Rubin (amerikai, 12.) - S. Williams (amerikai, 1.) 6:2, 4:6, 7:5
Szugijama (japán) - Capriati (amerikai, 2.) 6:3, 6:3
Davenport (amerikai, 3.) - Daniilidu (görög) 7:6, 6:2
Dokic (jugoszláv, 4.) - Grande (olasz) 6:4, 6:1

Az elődöntőben:
Davenport - Szugijama
Dokic - Rubin