Vágólapra másolva!
Elutazott Berlinbe Matolcsi József, a Félix-Promotion váltósúlyú ökölvívója, aki szombaton Európa-bajnoki címmeccsen a német Michael Trabant ellen lép kötelek közé. A gála másik magyar résztvevője Erdei Zsolt lesz, akire szeptember 14-én újabb összecsapás vár.

A Félix-Promotion információi szerint hétfő este elutazott Berlinbe Matolcsi József. A váltósúlyú ökölvívó a német fővárosban készül szombat estig, amikor is Európa-bajnoki címmérkőzést vív Michel Trabanttal. A Félix-Promotion öklözője keményen készült a csatára, és mind edzője, mind menedzsere szerint jó esélyekkel lép ringbe. Így gondolják azok (valószínűsíthetően javarészt magyar) szimpatizánsok is, akik szavaztak az Universum honlapján. A kedd déli állás szerint az olvasók 56 százaléka Matolcsi KO-sikerét várja, három százalék pontozásos győzelemben reménykedik, míg 41 százalék Trabant diadalát prognosztizálja.

A gálán kötelek közé lép Erdei Zsolt is, félnehézsúlyú bunyósunk ellenfele a brazil Roberto Coelho lesz. A harminchárom éves dél-amerikai 29 győzelemmel (21 KO) és 6 vereséggel rendelkezik, ám eddig főleg hazai pályán, brazil bunyósokkal mérte össze erejét.

Vlagyimir Klicsko és Erdei is győzött/sport/aplus/erdei/20020630vlagyimir.htmlErdei Zsolthttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26802

Madár szeptember 14-én is ringbe száll, ekkor a braunschweigi Volkswagenhalléban Dariusz Michalczewski gáláján meccsel. A WBO félnehézsúlyú bajnoka az ellen az amerikai Richard Hall ellen mérkőzik, akit tavaly december 15-én már legyőzött. Akkor Michalczewski a tizenegyedik menetben technikai KO-val nyert, ám Hall addigra már szemsérüléssel bajlódott.

"Nagyon várom az összecsapást, mert tény, az első meccs vége elégtelen volt, az orvos nem engedte tovább bunyózni Hallt. Most ismét megmutathatom, én vagyok a legjobb" - mondta Dariusz, aki legutóbb áprilisban védte meg címét, amikor kiütötte Joe de Grandist

A gála programtervezete (Volkswagenhalle, Braunschweig):
Dariusz Michalczewski (46-0) - Richard Hall (25-3) - WBO félnehézsúlyú címmeccs
Artur Grigorian (34-0) - Stefano Zoff (38-7-2) - WBO könnyűsúlyú címmeccs
Armand Krajnc (26-1) - ismeretlen ellenféllel
Felix Sturm (11-0) - ismeretlen ellenféllel
Erdei Zsolt (11-0) - ismeretlen ellenféllel
Balu Sauer (13-1) - ismeretlen ellenféllel
Alexander Dimitrenko (3-0) - ismeretlen ellenféllel