Vágólapra másolva!
Szombaton magyar szempontból fontos ökölvívó-esemény helyszíne lesz a berlini Estrel Hotel. A német fővárosban rendezendő bokszgálán a veretlen Erdei Zsolt tizenkettedik profi mérkőzését vívja, míg Matolcsi József az Európa-bajnoki címért küzdhet.

A hamburgi Universum félnehézsúlyú ökölvívója legutóbb, június 30-án hat menetben, egyhangú pontozással nyert az amerikai Darren Whitley ellen Atlantic Cityben. A német fővárosban a brazil Roberto Coelhóval találkozik, aki 36 összecsapásából 6-szor hagyta el vesztesen a szorítót.

Matolcsi a váltósúlyú EBU-címért a 36 meccsén veretlen német Michel Trabanttal száll szembe. Az 1998-ban profinak állt, debreceni kihívó eddigi 15 találkozóján nem talált legyőzőre. Ha sikerrel jár, ő lehet Papp László és Kovács István után a harmadik magyar Európa-bajnok a hivatásosok között. A gáláról az RTL Klub ad közvetítést.

Michael Trabant az Universum honlapján nyilatkozott az eselyekről. "Egy Európa-bajnoki címmérkőzés előtt még szép, hogy van bennem drukk. Ismerem Matolcsi eredményeit, de ha a legjobb formámat hozom, nem lehet megállítani. Ellenfelem nagyon erős, kemények az öklei, de technikailag nem a legjobb."

Erdei Zsolthttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26802

"Először bokszolok 12 menetes meccsen, de készültem már 12 menetre, mikor a dubai gálán interkontinentális címért bokszoltam volna. Ez azonban elmaradt, mert az ellenfelem megsérült, így csak egy 8 menetes mérkőzésen bunyóztam, bár az sem ment végig. Megnéztük ellenfelem néhány mérkőzését és nagyon jó bunyósnak tartom. 36 győzelme van vereség nélkül és ő a súlycsoport Európa-bajnoka. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy verhető" - nyilatkozta Matolcsi a Profiboksz.hu-nak. A bunyós arra a német kérdésre, szerinte ki nyer, csupán annyit mondott: "Majd a ringben megmutatom!"