Vágólapra másolva!
Ugyan csak szerencsés vesztesként került Sávolt Attila a Long Island-i, 480 ezer dollár összdíjazású férfitenisz-torna főtáblájára, de ha már ott járt, az első fordulóban legyőzte a selejtezőből érkezett ausztrál Paul Hanleyt. A következő körben az egykoron szebb napokat is megélt, svéd Björkman ellen kell megmutatnia, mit tud.

A világranglista 70. helyén álló éljátékosunk a selejtezőnek első kiemeltként vágott neki, s az utolsó fordulóban 6:1, 6:4-re kikapott az amerikai Kevin Kimtől. Annak köszönhetően azonban, hogy a német Kiefer visszalépett a szerepléstől, Sávolt szerencsés vesztesként főtáblára került, s a sorsolás szeszélye folytán szintén egy selejtezőből érkezett játékossal, Paul Hanleyvel kellett összemérnie erejét. Az ausztrálról előzetesen szinte semmit nem lehetett tudni, a neve nem szerepel a világranglistákon, az ilyen ellenfelektől pedig a játékosok néha jobban tartanak, mint a nagy nevektől.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Blake első tornagyőzelme/sport/egyeni/tenisz/20020819blake.html

Sávoltnak szerencsére nem okozott gondot a kontinensnyi országból érkezett játékos legyőzése, 6:4, 7:5-tel tudta le a mérkőzést, a második fordulóban így a svéd Jonas Björkmannal mérheti össze erejét. Az északi teniszező korántsem pályafutása legszebb korszakát éli, mostanság inkább botladozik, semmint brillírozik. Korábban viszont számos nagy siker fűződött a nevéhez, így a US Openre készülő Sávoltnak semmiképpen sem lesz könnyű dolga ellene.

A hosszú sérülése után visszatérőben lévő Martina Hingisnek kisebb gondott okozott a New Haven-i viadal első fordulójának abszolválása, hat mérkőzéslabda szükségeltetett számára ahhoz, hogy két vállra fektesse az izraeli Anna Smashnovát. Pedig a második játszmában 5:0-ás előnyre tett szert, ezután azonban koncentrációs gondjai támadtak, ellenfele fel is zárkózott. Végül 6:4, 6:4 arányban nyert, de az nyilvánvaló, hogy játéka egyelőre még nem a régi. Búcsúzott a nyolcadik helyen kiemelt orosz Gyementyijeva, a selejtezőből érkezett Rösch gyűrte le. A világranglista 94. helyén álló német játékossal kapcsolatban érdekesség, hogy ebben az évben ez volt a második mérkőzés, amit meg tudott nyerni.

Blake kilenc helyet javított/sport/egyeni/tenisz/20020819blake1.htmlMauresmo a kilencedik/sport/egyeni/tenisz/20020819mauresmo.html

Végezetül pedig két hír Ausztráliából, a világelső Hewitt továbbra sem tért napirendre afelett, hogy az ATP 103 ezer dollárra büntette meg egy sajtótájékoztató elmulasztása miatt, bejelentette, hogy amennyiben a döntést nem változtatják meg, a jövőben a saját feje után megy. Nem foglalkozik azzal, hogy a szabályok hány tornán való részvételt írnak elő, akkor és ott játszik, amikor és ahol akar. Eközben Mark Philippoussis közölte, hogy két év kihagyás után kész visszatérni a Davis Kupa válogatottba, így a tavalyi döntős, jelenleg azonban a Világcsoportban maradásért küzdő ausztrálok a legerősebb összeállításában léphetnek pályára India ellen. Az egyetlen hiányzó Patrick Rafter, ő nemrégiben apa lett, és ezt az évet (vagy még náhányat, egyelőre nem döntötte el) a családjával kívánja tölteni.

Az utóbbi három évben finálét játszó ausztrálok februárban - igaz tartalékosan - 5-0-ra kikaptak Argentínától, így most a kiesés elkerüléséért harcolnak, a találkozót szeptember 20. és 22. között rendezik Adelaide-ben.

Long Island, 480 ezer dollár összdíjazás, 1. forduló:
Sávolt Attila - Hanley (ausztrál) 6:4, 7:5
Morrison (amerikai) - Golmard (francia) 6:2, 7:6
Vacek (cseh) - Gaudenzi (olasz) 6:4, 7:6
Ulihrach (cseh) - Lopez (spanyol) 6:3, 6:2
Martin (spanyol) - Montanes (spanyol) 7:6, 6:2
Krajicek (holland) - Hrbaty (szlovák) 6:1, 6:2
Voinea (román) - Clavet (spanyol) 6:2, 6:1
Mathieu (francia) - Coria (argentin) 6:1, 7:6
K. Kim (amerikai) - Popp (német) 6:2, 6:4
Saretta (brazil) - Sanchez (spanyol) 3:6, 6:4, 6:2
A. Martin (spanyol) - Montanes (spanyol) 7:6, 6:2

New Haven, 585 ezer dollár összdíjazás, 1. forduló:
Hingis (svájci, 5.) - Smashnova (izraeli) 6:4, 6:4
Rösch (német) - Gyementyijeva (orosz, 8.) 6:3, 1:6, 6:3
Stevenson (amerikai) - Kostanic (horvát) 7:5, 6:3
Bovina (orosz) - Raymond (amerikai) 4:6, 6:1, 6:2
Granville (amerikai) - Bedanova (cseh) 3:6, 6:4, 6:1

Koncz Dávid