Vágólapra másolva!
Nagy sikert ért el Bodrogi László: a Mapei színeiben versenyző magyar kerékpáros csapattársával megnyerte a brüsszeli Eddy Merckx Grand Prix-t. Az ötszörös Tour de France-győztes belga sztár által rendezett páros időfutam viadalon a vb-bronzérmes Bodrogi a svájci Fabian Cancellarával végzett az élen.

Erős mezőnyben, többek között a négyszeres Tour de France-győztes Lance Armstrongot is megelőzve nyerte meg Bodrogi Cancellarával a versenyt. A második helyen a csapatban olimpiai bajnok Uwe Peschel és a vb-második Michael Rich német duó végzett. Armstrong az olimpiai aranyérmes orosz Vjacseszlav Jekimovval csak ötödik lett.

Bodrogi: A Tour nem biciklitúra/sport/egyeni/20020730bodrogi.htmlTour de Armstrong/sport/egyeni/20020729tour.html

"Nehéz verseny volt, erős szél fújt, ráadásul sok hosszú emelkedő nehezítette a dolgunkat. Társam is nagyon jó időfutam menő, korábban több viadalt is nyert ebben a számban. Természetesen örülünk, hogy olyan sztárokat sikerült megelőznünk, mint a Tour-győztes Armstrong vagy az amatőrként többszörös olimpiai és világbajnok orosz Jekimov. Legközelebb jövő vasárnap Belgiumban egy egynapos versenyen állok rajthoz."

Bemelegítése során kulcscsont-törést szenvedett Tyler Hamilton, így az idei Giro d'Italia második helyezettje számára véget ért a szezon. A dán Tiscali csapat amerikai kerékpárosa azután bukott, hogy egy figyelmetlen autós éppen előtte nyitotta ki kocsijának ajtaját.

Eredmény, 41 km:
1. Bodrogi, Cancellara (magyar, svájci, Mapei-Quick Step) 48:25 p
2. Peschel, Rich (német, Team Gerolsteiner) 48:26
3. Dekker, Wauters (holland, belga, Rabobank) 48:38
4. Backstedt, Ljunqvist (svéd, EDS-Fakta) 49:18
5. Armstrong, Jekimov (amerikai, orosz, US Postal) 49:20