Vágólapra másolva!
Önmagában is kínosan hangzik, hogy minden idők legeredményesebb, s talán nem szentségtörés, legjobb teniszezője, az amerikai Pete Sampras a két évvel ezelőtti wimbledoni tenisztorna óta nem nyert tornát. Ugyan elindul minden nagyobb viadalon, sikertelenül. Az ausztrálok kétszeres Grand Slam-győztes klasszisa, Patrick Rafter szerint az amerikai soha többet nem is nyer GS-tornát.

Hosszú ideje hangoztatja Pete Sampras, hogy nem szeretné még befejezni a profi teniszt, sőt úgy érzi, van még benne annyi elhivatottság és erő, hogy megszerezze tizennegyedik Grand Slam-elsőségét. Az amerikai klasszis egyelőre menetel is Flushing Meadow-ban, kérdés, ezen a tornán megtöri-e azt az átkot, ami a 2000. évi wimbledoni sikere óta üldözi. Azóta ugyanis Pete nem nyert ATP-versenyt.

"Pete egy vagy két esztendeje csak küzd. Fiatalon nagyszerű játékos volt, de idén Wimbledonban engem is nagyon meglepett. Azt hiszem, az ottani teljesítménye már azt vetíti előre, befejezte karrierjét. Remek lenne látni Grand Slam-tornát nyerni, mert igazi nagy bajnok, ám úgy gondolom, már nem lesz erre lehetősége. Persze azt tudni kell, hogy azonos szinten maradni hihetetlenül nehéz feladat. Én például ha úgy érezném, hogy nem megy a játék, nem erőltetném a visszatérést" - nyilatkozta Patrick Rafter az ausztrál Channel Seven sportműsorában.

Sampras, - aki korábban hétszer is megnyerte a nem hivatalos füves pályás bajnokságot - Londonban idén a svájci George Bastl ellen már a második körben búcsúzni kényszerült.

Pincési László