Társoldalunk:

Csak a nők szereztek aranyérmet Sevillában

A magyar válogatott 6 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a sevillai vb-t, ezzel első lett az éremtáblázaton, s a Nemzetek Nagydíjáért zajló nemhivatalos pontversenyben is.

Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke így értékelte a versenyzők teljesítményét: "Először is azt kell kiemelnem, hogy a magyar sikerek egy egyre szélesebb bázisú sportágban születtek, hiszen 12 ország nyert aranyérmet. Köztük mi a legtöbbet, hatot, s ez mindennél többet mond: nagyon jól szerepeltünk. Azt külön említenem sem kell, hogy a nőkről csak a legszebbet lehet mondani. Azt hiszem, hogy a női kajak, úgy általában, megtorpant, miközben a mieink fejlődtek, s állva hagyták a riválisokat."

Baráth Etele ugyanakkor nem titkolta, hogy Angyal Zoltán szövetségi kapitánytól kérni fogják: az olimpiáig hátralévő időre dolgozzon ki sportági taktikát, amellyel súlyozni lehet a versenyszámokat. Melyik a fontosabb, s melyik kevésbé az. "Elsőbbséget persze az olimpiai számok élveznek, de például a kenu négyeseket egy kicsit háttérbe kell szorítani. Bármilyen furcsán hangzik, de a 27 szám sok nekünk, nem lehet egyszerre ennyire koncentrálni."

Az "aranylányokat" fenntartás nélkül dicsérte az elnök, a férfi kajakról nem volt jó véleménye, mert most megbosszulta magát, hogy már tavaly is egyszemélyes volt, túlságosan is Vereckeire épített a szakág. A kenusokról sokkal pozitívabb az értékelése, mint a mostani eredmények alapján hinni lehetne. Ennek oka, hogy úgy érzi: Malomsoki, Vasali, Kozmann és Iván személyében adottak azok a fiatalok, akik gyorsan beérhetnek és nyerhetik az érmeket.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK