Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Héder Barna, aki 2001. március 31-től volt a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. Döntését azzal indokolta: egyéb feladatai nem teszik lehetővé, hogy az atlétikai szövetség irányítására a jövőben is annyi energiát fordítson, mint eddig.
Forrás: MTI
Héder Barna másfél év után távozik az atlétáktól Fotó: MTI

A tévés személyiségként ismertté vált 40 esztendős Héder Barna távozásával párhuzamosan értékelést is készített, amelynek lényege: az idei események bizonyították, hogy a magyar atlétika jó irányba indult el.

"Az élversenyzők és edzőik minden korábbit meghaladó mértékű támogatásával nyugodt felkészülést biztosítottunk számukra, amelynek nagyon hamar élvezhettük a gyümölcsét: 40 év után nyertünk ismét két aranyérmet Európa-bajnokságon, Münchenben, ahonnan a magyar atlétika az elmúlt 33 év legeredményesebb csapatával térhetett haza" - összegzett.

Az immár exelnök a "bizonyítványban" kitért arra is, hogy a korábbi évek kiadásainak elemzésével, előrelátó tervezéssel a tavalyi 137 millió forintos negatív eredmény helyett idén a versenyzők és edzők támogatásának jelentős növelése ellenére a tervezettnél alacsonyabb, 10-15 millió forintos tartalék felhasználás várható.

"Életem meghatározó élménye volt az atlétákkal töltött másfél év, s bár tisztában vagyok azzal, hogy a világversenyek felemelő hangulatát semmi nem pótolhatja, azt is tudom, hogy a sikerekig vezető út rengeteg odaadást igényel. Mivel ezt a munkát a jövőben már nem tudom vállalni, inkább távozom" - tette hozzá a leköszönt sportvezető, aki "civilben" a Hungaroring Sport Rt. ügyvezető igazgatója.

A MASZ elnöksége egyhangúan elfogadta Héder Barna lemondását és a testület úgy döntött, az őszi közgyűlésig Zsivotzky Gyulát, a rangidős alelnököt bízza meg, hogy ügyvezetőként irányítsa a szövetséget.

Héder Barna a Társalgóban (2001.08.30.)/sport/f-1/20010830hederek.html

"Az utóbbi időben tornyosultak a problémák, így az elnökséget csak némileg érte váratlanul Héder Barna lemondása, aki közölte, munkáját nem tudja összeegyeztetni más elfoglaltságaival. A vezetőséggel meghatároztuk azokat a feladatokat, amelyeket meg kell oldani, lesz elég tennivaló. Szó esett az utódlásról is, olyan elnököt szeretnénk, aki úgymond el tudja adni az atlétikát" - nyilatkozott az 1968-as mexikóvárosi olimpia kalapácsvető bajnoka.