Vágólapra másolva!
A spanyol kerékpáros-körverseny ötödik szakaszán, az El Ejido és Sierra Nevada közötti 198 km-es távon az olasz Guido Trentin végzett az első helyen, összetettben a spanyol Miguel Zarabeitia átvette a vezetést honfitársától, Joseba Belokitól.

Feladta a Vuelta spanyol kerékpáros körversenyt Paolo Savoldelli, az idei Giro d,Italia olasz győztese, aki még a keddi szakaszon bukott. A 29 éves klasszis - elsősorban sérülése miatt - a 207 fős mezőnyben a 198. helyen állt. Vele kapcsolatos hír az is, hogy az Index Alexia csapatát jövőre felcseréli a Deutsche Telekomra. A Vuelta szerdai, El Ejido o Almeria és Sierra Nevada közötti szakasza előtt a versenyzők egyperces gyászszünettel emlékeztek a
tavaly szeptember 11-i Egyesült Államokat ért terrortámadás áldozataira.

Kerékpárhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=34087

A szakaszon aztán folytatódott a balszerencse-sorozat. A tavalyi viadal 12. helyezettje, a hazai környezetben szereplő 33 éves baszk Roberto Laiseka. - aki tavaly etapot nyert a Tour de France-on - a mezőny közepén bukott, és erősen vérző fejjel szállították kórházba. A viadalt végül az olasz Guido Trentin nyerte, a 26 éves kerekes 5:45:59 óra alatt teljesítette a 198 km-es távot. Összetettben a spanyol Miguel Zarabeitia átvette a vezetést honfitársától, Joseba Belokitól.

Vuelta 5. szakasz
El Ejido o Almeria-Sierra Nevada, 198 km:
1. Trentin (olasz, Cofidis) 5:45:59 óra
2. Casas (spanyol, Big Mat) 8 másodperc hátrány
3. Zubeldia (spanyol, Euscaltel) 10 mp. h.

Az összetettben:
1. Zarrabeitia (spanyol, ONCE) 16:53:20 óra
2. Trentin 16 másodperc hátrány
3. Jaksche (német, ONCE) 35 mp. h.

Csütörtökön a Granada és Sierra La Pandera közötti 153.1 km-es etap vár a résztvevőkre.