Vágólapra másolva!
A női sakkbajnokságon az utolsó fordulóra maradt a döntés, Lakos Nikoletta és Vajda Szidónia holtversenyben áll az élen. Egypontos hátránnyal követi az éllovasokat Dembo Yelena és Medvegy Nóra. A záró napon Vajda világossal Demboval játszik, míg Lakos a világos bábukat vezeti Gara Anitával szemben.

Egy fordulóval a befejezés előtt még mindig nyílt a női bajnoki cím sorsa. A hajrában a magas helyezésre pályázók korántsem játszottak meggyőzően, nagy meglepetések is születhettek volna. A hetedik fordulóban a rangadó, Lakos Nikoletta és Dembo Yelena játszmája mindössze 11 lépésig tartott, inkább Nikinek kedvezett a gyors békekötés. A rivális Vajda Szidónia fölényes állásban többször is hibázott, de Göcző Melinda kihagyta a nyerőesélyes folytatást, a rutintalanság kiütközött. Még meglepőbb fordulatot vett Gara Anita és Antal Ágnes játszmája, a sereghajtó legyőzhette volna a címvédőt. Tóth Lili megszerezte első győzelmét.

A nyolcadik fordulóban sem kockáztattak a dobogós helyezésre pályázók, Medvegy és Vajda, Dembo és Gara Tícia kisebb küzdelem után osztoztak meg a ponton. Nehéz perceket élt át Lakos Nikoletta, szomorú volt a sötét állásra nézni, de Horváth Júlia nem találta meg a jó tervet. Egy-két határozatlan lépésének köszönhetően Lakos haladéktalanul megindította az ellenakciót, a maga javára fordította a partit, s győzelmével befogta Vajda Szidóniát. Az utolsó forduló párosítása nagy izgalmakat ígér, Lakos Nikoletta a kétpontos hátrányban levő Gara Anitával, míg Vajda Szidónia az egy ponttal őt követő Dembo Yelenával mérkőzik meg.