Vágólapra másolva!
A november 20. és 24. között rendezendő tornavébét megelőző október 12-13-i magyar nemzetközi bajnokságon is nagy mezőny lesz az átadás előtt álló debreceni Főnix Rendezvénycsarnokban. A sydneyi olimpia bajnokai közül Csollány Szilveszter mellett a román Andrea Raducan és Marius Urzica is indul.

A magyar nemzetközi bajnokságon várhatóan tizenöt ország versenyzői vesznek részt. A delegációk október 11-én, pénteken érkeznek a cívisvárosba, s a Főnix Rendezvénycsarnokban pódiumedzésen vesznek részt. Szombaton a női összetett verseny 14, a férfi összetett 18 órakor kezdődik, a szerenkénti döntőket pedig vasárnap 10 órától rendezik meg.

A tesztverseny külföldi indulói közül elsősorban Andrea Raducant, a Sydneyben győztes román nőicsapat tagját érdemes kiemelni, aki még egy érmet szerzett az olimpián, ugrásban ezüstérmes lett. Mint emlékezetes, Raducan nyerte az összetett versenyt is, de ezt az aranyérmét vissza kellett adnia, mert az olimpia alatt az egyik doppingtesztje pozitív lett. Raducan azonban vétlen volt, megfázás ellen kapta a pirulát, melyről a NOB orvosi bizottságának tagjai is elismerték, hogy noha tartalmaz tiltott anyagot, semmilyen előnyt nem jelentett számára. De a szabályok szellemében az összetett verseny aranyát elvették tőle, mert közvetlenül az ezt követő vizsgálaton bukott le. A további vizsgálatok negatív eredményt mutattak ki nála.

A román csapat tagja lesz Marius Urzica is, a lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnoka. Az pedig "természetes", hogy a sydneyi tornaversenyek magyar aranyérmese, a gyűrűn győztes Csollány Szilveszter is a szerekhez lép. A versenyen indul a nyújtó aktuális világ- és Európa-bajnoka, a görög Marasz, valamint honfitársa, a korláton Eb-címvédő Colakidisz is. De meg kell említeni a finn Tanskanent is, aki nyújtón szintén nyert már vb-aranyat, s a szlovén Pegant, aki ugyancsak nyújtón volt Európa-bajnok.

Fábik Tibor